Mikä on #ryhmä?

#ryhmä on Eduunissa toimiva ja ylläpidettävä käyttöoikeuksien määrittelyyn tarkoitettu ryhmä, jota voidaan hyödyntää kaikissa Eduuni-palveluissa.

Kun ryhmän jäsenet kirjautuvat mihin tahansa Eduuni-ID:tä käyttävään palveluun, lähetetään ryhmätieto muiden kirjautumistietojen mukana (SAML, WS-fed.). Ryhmätieto lähetetään muodossa http://tt.eduuni.fi/groups/eduuni#esimerkki
Ennen #-merkkiä kerrotaan missä ryhmää ylläpidetään ja #-merkin jälkeen kerrotaan ryhmän nimi. Eduuni-työtiloissa (Eduuni-workspaces) voi luoda #ryhmiä, joille voi antaa käyttöoikeuksia toiseen sivustoon tai palveluun, kuten esimerkiksi Eduuni-wikiin. #ryhmä luodaan lisäämällä ryhmän nimen eteen #-merkki. 

 • #ryhmiä voi hakea käyttöoikeuksien määrittämisen yhteydessä kaikissa Eduuni-palveluissa. Huomioithan että #ryhmien nimet näkyvät kaikille Eduuni-käyttäjille.
 • Eduuni-työtilojen (workspaces) sivustokohtaiset ryhmät voidaan julkaista lisäämällä #-merkki minkä tahansa ryhmän nimen eteen.
 • #Ryhmän luomisen jälkeen menee pieni hetki, jonka jälkeen #ryhmä on käytettävissä käyttöoikeuksien jakamiseen Eduuni-palveluissa.
 • #Ryhmään lisätään käyttäjän sähköpostiosoite, jolle käyttöoikeudet halutaan jakaa.
 • Käyttäjien ei tarvitse olla etukäteen rekisteröityneitä.
 • Käyttäjä lunastaa #ryhmä-oikeuden, kun kyseinen sähköpostiosoite on rekisteröity ja vahvistettu Eduuni-ID:ksi ja käyttäjä kirjautuu Eduuni-palveluun, johon #ryhmälle on määritelty käyttöoikeudet.


#ryhmän luominen (Groups-sivustolle) (In english)

 Eduuni asiakkuuden pääkäyttäjillä on oikeus hallinnoida omaa Groups-sivustoa.

 1. Kirjaudu Eduuni-workspaces -palveluun https://tt.eduuni.fi 
 2. Siirry organisaatiosi Groups-sivustolle. Sivusto kannattaa lisätä seuratuksi
 3. Luo uusi #ryhmä: New/ New Group / 
  1. Nimen eteen laitetaan #-merkki

   Ryhmien nimeämisessä kannattaa huomioida, että #ryhmät ovat kaikkien haettavissa käyttöliittymän kautta.

   Muualla kuin https://tt.eduuni.fi/groups/..URL:n alla olevilla ryhmillä pitää olla lisäksi jokin käyttöoikeus työtilan juurisivustolla.

  2. Määrittele Group owner, esim. Group Admins.
  3. Muuta tarvittaessa muita asetuksia
   1. Groups-sivustolla oikeudet voi jättää tyhjäksi tai max. lukuoikeudet (jos #ryhmä luodaan johonkin muuhun sivustoon kuin Groups-sivusston alle, täytyy lukuoikeudet lisätä).
  4. Luo ryhmä Create-painikkeesta

6. Jos olet viemässä juuri luotua #ryhmää Eduuni-wikiin tai Eduuni Jiraan, jätä itsesi vielä ryhmän jäseneksi. Voit poistaa itsesi #ryhmästä, kun #ryhmä näkyy palvelussa. 

#ryhmän vieminen Wikiin/Jiraan

 • Luo ryhmä ja jätä itsesi jäseneksi
  → odota 10-15 min, jotta tieto ehtii päivittyä SharePointissa
 • Sulje selain ja kirjaudu palveluun uudestaan (wiki tai Jira): Varmista, että kirjautuminen oikeasti tapahtuu, tämä on olennainen vaihe, sillä #ryhmä tieto kulkee kirjautumisen mukana
 • Jira:
  → Nyt ryhmä-tieto on päätynyt kirjautumispalvelimelle
  → Odota vielä 5min → Nyt #ryhmä on ehtinyt synkronoitua kirjautumispalvelimelta palveluun asti 


Ryhmä ei vieläkään näy?

Varmista, että kirjoitit #ryhmän oikein käyttöoikeuksien määrittelyn haussa (Jirassa aakkosriippuvaisesti ilman #-merkkiä).

Varmista, että olet #ryhmän jäsen.
Varmista, että uudelleen kirjautuminen tapahtuu, sulje selain kokonaan ja kokeile uudelleen.
Odota vielä 5 min ja kirjaudu uudelleen.#ryhmän muokkaaminen

Pääset #ryhmän asetuksiin: #ryhmä:→ Settings / Group SettingsEri palveluissa annetut käyttöoikeudet eivät päivity, jos #ryhmän nimen muuttaa jälkikäteen.