You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 16 Next »

KSHJ-käyttötapausten katselmointi - Kokous 5

Aika: 26.3.2013 klo 10.00 - 15.30

Paikka: Neuvotteluhuone Serveri, CSC, Keilaranta 14, C-talo, Espoo (tapaaminen C-talon ala-aulassa klo 10:00). Lisäksi ACP-huone https://connect.funet.fi/rakettiopi/

Ennakkoilmoittautuminen: Doodlessa

Osallistujat: Janne Santala (pj.), Paula Merikko (siht.), Tuulikki Kaski, Anu Lehtinen, Rebekka Nylund/Tiina Kainulainen, Tuija Pasanen/Jukka Tiitto, Virve Peltoniemi, JP Pihlajakoski (etä), Sari Pulkkinen (pj.), Lauri Stigell, Minna Pylkkönen, Eila Partanen (etä)

OPH:n asiantuntijat: Joni Penkari

Katselmoitavat asiat

Valinnat ja sijoittelu -kokonaisuus

  • materiaalit Valintojen toteuttaminen (SPECS-188) -palvelukortilla 
    • Palvelukortin materiaali on ajantasaisin käytettävissä oleva materiaali. Korkeakoulupuolen määrittely on tehty pääsääntöisesti vuosi sitten. Viime syksystä lähtien on edetty ensisijaisesti toisen asteen tarpeet huomioiden. Käyttötapauksilla ei ole enää relevanssia kuin testauksen kannalta, ne siis eivät enää toimi toteutuksen määrittelynä. Relevantein materiaali on ylätason proosa, olemassa olevat rautalangat ja etenkin vaatimukset, joihin toteutus perustuu.
    • Rautalangat ovat tällä hetkellä aika vahvasti toiselle asteelle toteutetut, eli niissä näkyy korkeakoulujen tarvitsemia ominaisuuksia vain osittain. Olennaisinta on siis katselmoida vaatimukset. Toteutus ja testaus perustuvat tällä hetkellä lähinnä niihin, eli nyt olisi hyvä nähdä, onko niissä joitain puutteita, jotka vielä ehdittäisiin huomioimaan. Vaatimuksia on todella paljon, mutta aina on voinut jotain unohtua. Lisäksi katselmoimme ensimmäistä toteutuksesta tullutta raakaversiota ja laskentakaavan pohjaa amk-puolelta.

       

Muistio

  • Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Sari Pulkkinen.
  • Joni Penkari esitteli valintojen toteuttamisen kokonaisuuden nykytilan. Nykyratkaisussa korkeakoulujen pitäisi pystyä mallintamaan lähes mitkä tahansa valintaperusteet järjestelmään. Ohjausryhmä on tehnyt joitakin rajoituksia esim. valintatapajonoihin liittyen, ne pitää käsitellä järjestyksessä ja korkeakoulujen on tehtävä itse käsittelyjärjestysprioriteetti. Ensimmäisessä vaiheessa ei vielä toteuteta kaikkia tunnistettuja toiminnallisuusvaatimuksia. Palvelu on koosteinen; ensin mallinnetaan irrallinen laskentakaava ja hakukohteelle valintatapajonot ja hakijaryhmät, ja laskentakaavat kytketään hakukohteisiin. Valintojen puolelle ei tallenneta tietoja, vaan hakemus on tiedon koostava elementti. Valintajonot siirretään sijoitteluun korkeakoulun päätöksestä. Sijoittelussa suoritetaan vertasilu aloituspaikkamäärään ja hakutoivejärjestykseen, tuloksena syntyy hakijalle ja korkeakoululle valintaesitykset.
  • Päätettiin käsitellä vaatimusluetteloiden pohjalta kokonaisuutta.
  • Termien selitykset
    • Valintaryhmä on valintalaskennan apuväline, joukko hakukohteita. Yhtenäinen laskentakaava- ja valintaperusteiden mallinnus, joka periytyy kaikkiin hakukohteisiin, siis massamuokkausväline.
    • Hakijaryhmä on hakukohteeseen liittyvä ominaisuus, joukko hakijoita joka muodostetaan minkä tahansa järjestelmästä saatavan tiedon perusteella. Kuuluu tai ei kuulu, ryhmän sisällä ei keskinäistä järjestystä.
    • Valintatapajono on jonoon järjestetyt hakijat, joka määräytyy laskentakaavan perusteella. Valintatapajonoon voi kuulua yksi tai useampi valintaryhmä tai poissulkevasti kaikki paitsi joku ryhmä
  • No labels