You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 14 Next »

Opetus- ja kulttuuriministeriön hanke Tutkimushallinnon tietovirrat ja tutkimustietovaranto järjestää seminaarin syksyisenä maanantai-aamupäivänä 30.10.2017 kello 9.00-12.

Paikkana on OKM:n tila Jukola, Meritullinkatu 1, Helsinki. Myös etäyhteyden kautta voi osallistua.


Seminaarissa esitellään hankkeeseen liittyviä ajankohtaisia asioita sekä keskustellaan tutkimustietovarannon toteutuksesta ja sen etenemisestä.

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.

ILMOITTAUTUMISEEN

Ohjelma

9.00 Seminaarin avaussanat

9.05 Hankkeen yleisesittely ja nykytilanne

9.15 Keskustelupisteiden esittelyt:

  • Suomen Akatemia ja Virta-julkaisutietojen käyttö hankeraportoinnissa, järjestelmäpäällikkö Reino Viita, Suomen Akatemia
  • TekesMatch,
  • Fimpact, erikoistutkija Kim Holmberg, Turun yliopisto
  • Tutkimusinfrapankki TIPA, asiakaspäällikkö Anssi Kainulainen, CSC
  • Tutkimusaineistopalvelut Metax, TutkimusPAS, QVain, kehittämispäällikkö Esa-Pekka Keskitalo, Helsingin yliopisto/Kansalliskirjasto
  • Tutkimustietovaranto, kehityspäällikkö Hanna-Mari Puuska, CSC
  • Hanketietovaranto, koordinaattori Walter Rydman, CSC

10.00 Kahvi ja keskustelupisteet avoinna

11.15 Yhteenveto keskustelupisteittäin

11.45 Seminaarin päätös


Tutkimustietojen hyödyntäminen muuttuu tulevaisuudessa helpommaksi uuden tutkimustietovarannon myötä. Tutkimustietovaranto on valtakunnallinen palvelu, joka kokoaa yhteen kuvailutietoja esimerkiksi julkaisuista, tutkimusaineistoista, tutkimusinfrastruktuureista, tutkijoista, tutkimusryhmistä ja hankkeista. Näitä tietoja syötetään nykyisin useita kertoja toisistaan erillään oleviin järjestelmiin, mutta hankkeen etenemisen myötä jo muutaman vuoden päästä nämä tiedot ovat helposti saatavilla yhdestä paikasta. Tiedot antavat kattavan kuvan siitä, millaista tutkimusta Suomessa tehdään ja millä rahalla. Hankkeessa ei rakenneta uutta tietojärjestelmää, eikä tietoja syötetä tutkimustietovarantoon, vaan jo olemassa olevat tiedot ohjataan eri lähdejärjestelmistä tutkimustietovarannon kautta helpommin hyödynnettävään muotoon.





  • No labels