Aika 14.12.2022 klo 12.00-13.00
Linkki https://cscfi.zoom.us/j/62812235640



Tavoitteena jatkaa edellisestä 23.11 tilaisuudesta https://wiki.eduuni.fi/x/U8McEw ja keskittyä toimittajatapaamisten antiin ja hankinnan etenemiseen.

Kutsu välitetty viime tilaisuudessa mukana olleille, tapahtuma on ollut myös esillä ideapankissa



Keskustelun muistiinpanot:

Martikainen: Microsoft tarjoajia ei ole näkynyt enää varsinaisia tarjouksia tai dokumentteja. Canvas, Balcboard, itslearning, Desingtolearn Moodle ovat muutaman toimittajien kanssa lähettäneet tarjouksia.

Litmanen: Ensimmäisen syklin dialogimenettelyssä tarkasteltiin yrityksen kokoa ja yliopistoreferenssejä

Timonen: LMS:ään asennetaan Moodle 4.0 ominaisuudet joko nyt joulukuussa tai kesäkuussa 2023. Humak käyttää Open LMSää ja valitsimme tuon kesäkuun. Mielestämme Open LMS on moodlea modernimpi kun kyseessä on SNAP-käyttöliittymä. Opiskelijoilta on tullut hyvää palautetta.

Valsta: Kurssipohjat ja kurssien kopiointi säästää kyllä todella paljon aikaa, eli pitäisin sitä varsin tärkeänä ominaisuutena kokonaisuuden kannalta.

Junes: Erillinen aloitussivu/käyttöliittymä mielenkiintoinen, mutta riskialtis, kun ohjelma alla muuttuu kovin yllättäen ja nopeaa tahtia.

Timonen: Humakin Open LMS:ssä on Ally työkalu, joka tekee saavutettavuustarkistuksen ja ohjeistaa opettajaa. Opiskelijat voivat allyssa valita tiedoston katselumuodon (html, ääni, ppt, pdf, pistekirjoitus). Toimii tiedostoille. Blackboardin palvelu

  • Koska toimii vain liitetiesdostoihin on vähän rajallinen, mutta kyllä se auttaa opettajaa saavuttettavuuden tarkistamisessa. Tekee tiedostoja mp3 tiedostoiksi tai esimerkiksi pistekirjoitukseksi. On ollut työlästä saada henkilökunnan tietoisuudeen tällaisen ominaisuuden olemassaolosta.

Moodlessa on myös pdf:n annotointi ominaisuus

Itslearning

Voutilainen: Itslearning - kokemuksen perusteella ei vaikuta hyvältä

Rytkönen: Itslearningissä on ollut parempi mobiilisovellus, jonka takia se on valikointunut. Itslearning perustuu siihen, että pitää olal osaamistavoitteet. Kaikki vaiheet tulisi suunnitella topdown. Nimenomaan hyödyntää tutkintovaatmuksia ja kaikennäköisiä osaamisstavoitteita kurssien suunnitteluun. On vaikea kuvitella, että kokonainen yliopisto luo oppimistavoitteita sillä tasolla että tämä olisi toimiva.

Pulkkinen: Olemme toista vuotta pyörittäneet Itslearningiä, toki kejhittämistarpeita mutta on toiminut. Ensin lisättävä osaamistavoitteet ja sitä kautta luodaan kurssit. Jos tehdään niin toimii linjakkaasti. Kuitenkin esimerkiksi Sisusta ei saa kauniisti siirrettyä oppimistavoitteet Itslearningiin, joka vähentää sovelluksen linjakkuutta. Opettajat vievät käsin osaamistavoitteet ja rakentavat siitä kurssin. Mobiilisovellus on hyvä ja opiskelijat käyttävät paljon.

  • Kurssien kopiointi onnistuu täysin ja myös mallipohjien luominen on sujuvaa


Suvi Valsta esittele Canvasin accsessibility checker -ominaisuutta. Soft check, ei käytännössä estä sivun julkaisua.

  • Jaakkola: Meillä vastaavaan tarkoitukseen ReadSpeaker, oppimisympäristön lisäksi myös julkisilla sivuilla. Laajemmat toiminnot kuin tuossa.


Prosessi jatkuu siten, että Topi ja Juha ovat mukana kokouksissa jossa hankintaa viedään eteenpäin. Hankinnan lopputuloksena on neljä tarjoajaa joilta voi valita (1 preferoitu, muita voi valita). Kilpailutuksen aikana määritellään myös se kuinka voidaan valita 4:stä lopullisesta. Kriteerien pitää olla selvät. Listan ulkopuolelta ei tule enää muita tarjouksia.

Ainakaan tässä varsinaisessa kilpailussa ei ole yhtään Google pohjaista ratkaisua jota tarjottaisiin

Mikkola: Hienoa että Moodle on mukana, jotta se monien nyt käyttämänä ratkaisuna saadaan vertailuun muiden kanssa. Oma kysymyksensä kuinka moni nykyisestä Moodle-ratkaisusta siirtyisi tämän kilpailutuksen voittaneeseen Moodleen.

Lammi: Vanhoja tuttuja tarjoajia, miten nämä sopeutuvat jatkuvan oppimisen tarpeisiin? Sopivat hyvin tutkintopohjaiseen.

Martikainen: Muilla pohjoismailla on erilaiset tarpeet

Pulkkinen: Pienemmät kokonaisuudet kuin opintojaksot, niille sopiva alusta tai joustavia mahdollisuuksia olisi tarve. MIkrokurssit ja muut totoutukset.

Timonen: Voiko Suomessa tehdä oman kilpailutuksen JO tarpeisiin katsoen? Että rinnalle tulisi moodlelle muita mahdollisuuksia.

Mooc, lyhyet mikro kurssit, ja tuo kirjautuminen avoimeksi

Valsta: Jatkuvassa oppimisessa volyymit myös kasvavat, joten opintosuoritusten vienti omaan SIS:iin jotenkin mahdollisimman automaattisesti olisi tärkeää.


jatkuvan oppimisen tarpeet pitäisi seuraavaksi kerätä, jotta voitaisiin koostaa niistä tarvelista kilpailutusta varten.

  • Ideapankkiin olisi hyvä luoda tiketti jotta asisaa voidaan lähteä edistämään, CSC:n ja Digivision kanssa





  • No labels