Aika: 10.12.2018 klo 14-15
Paikka: connect.funet.fi/xm

Asialista:

  • Sopimustilanne
    • Tilannekatsaus
    • CSC:n palvelutilaus
  • Osahankkeen ohjaus
    • Ohjausryhmätyöskentely 2019

      • kokoukset
      • Osahankkeen edustaja Digicampus ohjausryhmässä: Sanna Sintonen TAMK ja varajäsen Markku Närhi JY

      • Osahankkeen ohjausryhmän jäsenet

      • EXAM-konsortion ohjausryhmälle raportointi
    • Projektiryhmä 
  • Kuukausikatsaus 

MUISTIO

Paikalla:
Mirva Törmälä, LAMK
Leena Paaso, OAMK
Sanna Sintonen, TAMK

Markku Närhi, JY
Totti Tuhkanen, TY
Vesa-Matti Sarenius, OY

Marjut Anderson, CSC, sihteeri


Sopimustilanne

Tilannekatsauksena todettiin, että TY-OY välinen sopimus on allekirjoitettava ja JY-OY välinen sopimus valmis.

Keskusteltiin CSC:ltä ostettavan työn tilaamisesta sopimuksellisesti. Tilaus tulee CSC-OY välisen puitesopimuksen alle, johon tulee määrittää työn ohjauksen malli.

CSC:n palvelutilauksen sisältö

Työpakettien osalta todettiin seuraavia alustavia tarpeita CSC:n työpaketin resursseille. WP2 (Älytentti) osalta todettiin, että työ tehdään pitkälti erilliskehityksenä, mutta työn linkittämiseksi osaksi EXAM-kokonaisuutta tarvitaan panosta erityisesti viestinnän näkökulmasta. WP1 (Salitentti) näkökulmasta selvityksen pohjalta syksyllä 2019 tarvittaneen EXAM-peruskehityksen kaltaista ohjelmointityötä sekä viestintää. WP3 (yhteistentti) osalta on vielä tarkentumatta tarve tälle resurssille. WP4 sisältää myös Digicampuksen-päähankkeen viestintävelvoitteita ja -mahdollisuuksia mm. muiden kehittämishankkeiden suuntaan.

Keskusteltiin opintohallinnollisten prosessien kehittämisen tarpeesta teknisen toteutuksen viemiseksi tuotantoon korkeakouluissa, sen resursoinnista ja vastuista EXAM-konsortion ja muiden toimijoiden välillä. Työtä on nyt tehty Ristiinopiskelun kehittäminen -hankkeessa, mutta tarve tulee prosessikuvausten ja kenties työpajasarjan muodossa työstää näitä yhdessä OHA-foorumeiden kanssa.  

Todettiin että Oulu ja CSC voivat muodostaa OY-CSC-välisen puitesopimuksen alle palvelutilauksen, mutta tilauksessa kuvattavan raportointi- ja ohjausmenettelyn vahvistaa EXAM-johtoryhmä.


Osahankkeen ohjaus

Keskusteltiin kaikkien työpakettien raportoinnista ja maksatuksista sekä CSC:n palvelutilauksesta, joka on suuruudeltaan merkittävä (368846e). Riittääkö EXAM-konsortion toteuman mukainen raportointi? Raportoivatko kaikki työpakettien organisaatiot OY:lle, entä OY:n osuuden hyväksyminen? Todettiin että OY ei varsinaisesti tilaa ja hyväksy työtä vaan tehdyn työn hyväksyy EXAM-konsortio ja tämä malli riittää myös OY:lle hankkeen näkökulmasta. Todettiin, että OY, TY tai JY eivät voi olla hyväksymässä omaa työtään, joten ainoa oikea taho on EXAM-konsortion johtoryhmä. 

Keskusteltiin laskutussyklistä (kuukausittain, 4x, 2x vuosi) ja sen tiedoista. OY totesi, että Digicampus-rahoitusta voi käyttää joustavasti koko hankekauden ajan, eikä niiden tarvitse osua tietylle vuodelle. Laskun toivotaan peruste (mitä tehty ja mihin perustuen). Todettiin, ettei TY:llä ja JY:llä ole laskutustarpeita vuoden 2018 osalta. CSC:llä on kertynyt kustannuksia WP4 osalta sopimuksen valmistelussa, viestinnässä, Digicampus-yhteydenpidossa sekä toimittajatyönä Yhteiskäytön kehityksessä, jotka tulisi saada laskutettua tänä vuonna.  

Päätettiin ehdottaa EXAM-johtoryhmälle seuraavaa toimintamallia hanketyön raportointiin ja hyväksymiseen, joka myös kuvataan CSC:n palvelutilaukseen:

  • Oulun yliopisto on osahankkeen koordinoiva taho. Hankkeen ohjauksesta vastaa Exam-konsortion jäsenistä koostuva työvaliokunta.
  • Hankekaudella vuosina 2019-2020 laskutettavat osahankkeen työt raportoidaan ja hyväksytään EXAM-johtoryhmän päätösvaltaisessa kokouksessa 2 kertaa vuodessa. 
    • Vuoden 2018 osalta EXAM työvaliokunta ehdottaa EXAM johtoryhmälle syntyneiden kustannusten hyväksymistä CSC:n valmisteleman esityksen pohjalta.
  • Ehdotus tästä toimintamallista toimitetaan sähköpostilla tiedoksi ja kommentoitavaksi johtoryhmälle.

Keskusteltiin hankkeen sisällöllisestä ohjauksesta. Todettiin, että osahankkeen ohjaus ja seuranta voi tapahtua tiiviimmin, vaikka 4 kertaa vuodessa.

Todettiin että keväällä päätetty malli siitä että EXAM-työvaliokunta täydennettynä työpakettien edustajilla jatkaa osahankkeen ohjauksessa ja kokoamassa tilannekuvaa Digicampuksen suuntaan sekä samalla johtoryhmän valmistelussa.

Seuraava kokous päätettiin pitää 17.1. klo 12 - 13.  


Kuukausikatsaus

Ei käsitelty.





  • No labels