Tieto on kehittyvää. Siksi on tärkeää että pystymme päivittämään oppimateriaalimme silloin kun koemme sen tarpeelliseksi - silloin kun uutta tietoa on saatavilla, kun huomaat että johonkin kohtaan on lipsahtanut kirjoitusvirhe tai kun huomaat että voisit kertoa materiaalista vielä yhden asian.

Oppimateriaalin tietojen muokkaaminen on nyt mahdollista. Lisäämme tulevaisuudessa myös ominaisuuden uusien tiedostojen lisäämiseen jo julkaistuun oppimateriaaliin ja oppimateriaalissa olevien tiedostojen vaihtamiseen. Saat lisätietoa näistä ominaisuuksista myöhemmissä kirjoituksissa.

Muokkaaminen on helppoa ja sujuu jo rutiinilla kun olet tallentanutkin materiaaleja. Tässä kuitenkin myös kuvalliset ohjeet muokkaamiseen.

Oppimateriaalien tietojen muokkaaminen askel askeleelta


Kirjauduttuasi sisään aiemmin käyttämälläsi tunnistautumismetodilla, valitse omat oppimateriaalit -näkymästä oppimateriaali jonka haluat päivittää klikkaamalla muokkaa-linkkiä sen alapuolella. Näet omat oppimateriaalit -näkymässä myös uusia tuttavuuksia: keskeneräisiä tai julkaisemattomia oppimateriaaleja. Nämä oppimateriaalit ovat materiaaleja, joiden tallentaminen on jäänyt sinulta kesken. Voit omat oppimateriaalit -näkymästä nyt palata näihin ja lisätä materiaaleihin kuvailutiedot, jotka niiltä puuttuvat ja tämän jälkeen julkaista materiaalit.


Kuvakaappaukset ovat kuvitteellisen esimerkkioppimateriaalin muokkauksesta. Kaappauksiin on lisätty ympyröitä korostamaan tekstissä esiteltyjä ominaisuuksia.

Lomakkeella näkyvät ne tiedostot ja linkit, jotka oppimateriaaliisi kuuluu, samoin kun ne tiedot, jotka olet oppimateriaalistasi syöttänyt. Voit poistaa tietoja ruksin avulla ja lisätä tietoja samalla tavalla kuin tallentaessasi oppimateriaaliasi (kirjoittamalla tai valitsemalla valikosta). Voit edetä lomakkeella suoraan sille välilehdelle jonka tietoja haluat päivittää ylärivin välilehti-valikon avulla.


Kun olet syöttänyt haluamasi tiedot, klikkaa seuraava. Muista lopussa tallentaa materiaali esikatselu-välilehdellä!


Vain sinä voit muokata materiaaliasi. Jos huomaat jonkun toisen materiaalin kaipaavan muokkausta ja uutta näkemystä, voit harkita haluaisitko tehdä materiaalin pohjalta uuden, päivitetyn oppimateriaalin. Tuo materiaali se työstettyäsi tällöin uutena materiaalina palveluun ja muista merkitä Hyödynnetyt materiaalit -välilehdelle materiaali jota hyödynsit uudessa oppimateriaalissasi! Jatkossa voit myös vinkata palautteen avulla oppimateriaalin tekijälle päivitystarpeesta. Tästä lisää ensi kuussa.


Yleisiä kysymyksiä

Haluaisin lisätä yhden avainsanan, mutta en tehdä muita muutoksia tietoihin, onko tämä mahdollista?

On kyllä. Valitse oikea välilehti muokkauslomakkeella (tässä tapauksessa Perustiedot), lisää avainsanasi, klikkaa seuraava ja siirry Esikatselu-välilehdelle tallentamaan muutoksesi.

Mitä nämä nimettömät materiaalit ovat?

Nimettömät oppimateriaalit ovat oppimateriaaleja, joiden tallentamisprosessia et ole vienyt loppuun. Ne ovat siis keskeneräisiä oppimateriaalejasi! Voit muokkaa-napista lisätä niistä tarvittavat tiedot ja julkaista oppimateriaalit.

Voiko kuka tahansa muokata oppimateriaaliani?

Vain sinä voit päivittää oppimateriaalisi.

Mikäli valitsemasi lisenssi sallii sen, voivat muut tehdä uusia materiaaleja käyttäen materiaaliasi hyödyksi. Nämä eivät kuitenkaan koskaan tule sinun oppimateriaaliaisi päälle.

Voinko vaihtaa oppimateriaalin tiedoston tai linkin toiseksi?

Et vielä, mutta ppimateriaaliin kuuluvien tiedostojen vaihtaminen ja uusien tiedostojen lisäys on tulossa pian. Muistathan että tällöinkin aiempi tiedosto jää versiohistoriaan, eli pysyy arkistoissamme. Tämä on tärkeää tiedon luotettavuuden kannalta.Muuta uutta

Päivitimme samalla syöttölomakkeelle paljon toivotun ominaisuuden: tallennettu kansikuva näkyy nyt lomakkeella sen jälkeen kun olet valinnut ja tallentanut kuvan kansikuvan pop up -ikkunassa. Tämä tekee oppimateriaalien julkaisemisesta taas aavistuksen intuitiivisempaa.

Olemme myös ahkeroineet viestinnän saralla, huomasithan että maaliskuinen julkaisuwebinaarimme on nyt saatavilla myös tekstitettynä! Tallenteen ja kirjalliset vastaukset webinaarissa esitettyihin kysymyksiin löytää webinaarin wikisivulta. Jotta palvelusta kertominen on helpompaa, julkaisimme webinaarin aikoihin myös noin kahden minuutin videon siitä mikä Avointen oppimateriaalien kirjasto on. Sen avulla on hyvä vinkata kolleegalle tai kaverille uudesta palvelusta: 

  • No labels