Miten kutsumanimi muodostuu oppijanumerorekisteriin?

Oppijanumerorekisteriin (ONR) tallennetaan henkilötunnuksellisista henkilöistä etunimet, kutsumanimi, sukunimi ja henkilötunnus. Kutsumanimi on palvelusta riippuen joko oppijan/virkailijan ilmoittama tai se päätellään automaattisesti ensimmäisestä etunimestä. Automaattinen VTJ-yksilöinti tarkistaa, että ONR:ssä oleva kutsumanimi löytyy väestötietojärjestelmästä (VTJ) olevista etunimistä, se ei tarkista VTJ:ssä mahdollisesti olevaa kutsumanimeä. Henkilötiedoissa, myös kutsumanimessä, tapahtuvista muutoksista saamme tiedon VTJ:n muutostietopalvelulta, mutta jos VTJ:ssä oleva kutsumanimi ei ole muuttunut, oppijanumerorekisterissä oleva kutsumanimi ei päivity ellei virkailija päivitä sitä manuaalisesti. Näin ollen ONR:ssä oleva kutsumanimi ei aina ole sama kuin VTJ:ssä oleva kutsumanimi.


Olen unohtanut tunnukseni/salasanani palveluun, miten pääsen kirjautumaan Virkailijan Opintopolkuun?

Voit aina kirjautua sisään suo,mi.fi-tunnistuksen kautta ja vaihtaa sen jälkeen salasanasi. Lue lisää: Unohtunut tunnus tai salasana


Meillä on työntekijä, jolla on jo tunnus Virkailijan Opintopolkuun mutta en löydä häntä. Miten lisään hänelle tarvittavat käyttöoikeudet?

Vastuu-/pääkäyttäjänä voit aina lähettää hänelle uuden kutsun virkailijaksi, jolloin hän rekisteröityy uudelleen. Palvelu yhdistää virkailijan tiedot henkilötunnuksen perusteella. Työntekijä voi myös kirjautua palveluun ja anoa tarvittavia käyttöoikeuksia omista tiedoistaan, jolloin vastuu-/pääkäyttäjä pääsee hyväksymään käyttöoikeudet Käyttöoikeusanomukset-näkymän kautta.


Olen juuri luonut tunnuksen palveluun mutta nyt en pääse kirjautumaan sisään. Mikä neuvoksi?

Rekisteröitymisen ja tunnusten luonnin jälkeen palveluun kirjaudutaan osoitteessa virkailija.opintopolku.fi tunnuksella ja salasanalla, Hakalla (jos Haka-tunnus on lisätty omiin virkailijatietoihin) tai suomi.fi-tunnistuksen kautta. Sähköpostiin tullut kutsulinkki toimii vain rekisteröitymisen ajan.


Olin kirjautumassa palveluun, kun näytölle tuli "Tunnistautuminen epäonnistui. Ole yhteydessä asiakastukeen". Mikä neuvoksi?

Sulje kaikki selaimet ja avaa selain uudelleen. Mikäli ongelma jatkuu, tyhjennä selaimen evästeet ja/tai avaa selain incognito-tilassa. Voit myös kokeilla avata eri selaimen (Chromen sijaan Firefox tai toisin päin).


Olen Opintopolun vastuukäyttäjä, miksi en voi myöntää opinto-ohjaajan käyttöoikeuksia?

Opintopolun vastuukäyttäjä voi 1.1.11.2021 alkaen myöntää palveluiden pääkäyttäjätasoisia käyttöoikeuksia sekä YTL-tulosluettelo-oikeuden rehtoreille. Muut kuin pääkäyttäjätasoiset käyttöoikeudet myöntää kunkin palvelun pääkäyttäjä. Opinto-ohjaajan käyttöoikeuden myöntää Hakujen ja valintojen pääkäyttäjä. Tarkista, että organisaatiollasi on Hakujen ja valintojen pääkäyttäjä.

  • No labels