You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 233 Next »

Vuoden 2023 teemapohjaiset kehittämispajat jatkavat korkeakoulujen IT-johtajien verkostojen aloitteesta käynnistettyä tapahtumasarjaa.

Laajan tutkimuksen, oppimisen ja innovaatiotoiminnan toimijoiden, päättäjien ja liiketoiminnan omistajien joukon kesken on tunnistettu kuusi ajankohtaista yhteistyöteemaa, joiden äärelle kokoonnumme kehittämispajoissa. Tapahtuma jatkaa AAPA- ja FUCIO-verkostojen ja CSC:n yhteistapaamisessa aloitettua teemakohtaista työskentelyä, jonka dokumentaatio on saatavilla täällä: 2023-01-25 AAPA- ja FUCIO-verkostojen ja CSC:n yhteiskokous (https://wiki.eduuni.fi/x/oc4cEw).

Kehittämispajojen tavoitteena on vahvistaa yhteistä tietopohjaa teemojen ympärillä ja tarjota aiheiden asiantuntijoille mahdollisuus yhteisten ratkaisupolkujen löytämiseen.

Tilaisuudet on suunnattu CSC:n omistaja-asiakkaiden edustajille. Kutsuja saa vapaasti välittää korkeakouluyhteisössä edelleen. Kehittämispajat järjestetään ja tallennetaan alustusten osalta ZOOM-huoneessa https://cscfi.zoom.us/j/63194385111?pwd=YjZ4MC9rM0htYWdtSDJqOG5pRkJkdz09

Tervetuloa!

Seuraavat kehityspajat:

Kehityspajat jatkuvat vuonna 2024.

Seuraavan kehityspajan aiheena ovat datanhallinnan ja laskennan pilottihankkeet. Tilaisuus järjestetään alkuvuodesta 2024, tarkempi ajankohta ilmoitetaan tuonnempana.

2023-10-04 Hallittu ja turvallinen data
Oppimisessa, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa (TKIO) on olennaista pystyä tarjoamaan pääsy jaettuun tietoon, omaan kertyneeseen dataan ja kytkeä sitä liikesalaisuuksien, kansallisen turvallisuuden, henkilö- tai terveystietojen vuoksi suojattuun, sensitiiviseen tietoon. Toimijoilta menee huomattavasti aikaa ja kustannuksia datanhallintaan. Miten dataa voisi hallita yhteisesti ja turvallisesti? Tai miten puolestaan tutkimusdata saataisi liikkumaan, eikä se jäisi lojumaan levynkulmalle? Esimerkiksi jo tutkimuksen rahoittajat vaativat, että dataa pitää pystyä avaamaan ja siksi tutkijakin tarvitsee korkeakoululta tai muulta kotiorganisaatioltaan tukea mm. arkaluontoisen datan ja turvariskien määrittelyyn. Toisaalta koneoppiminen ja generatiivinen tekoäly mahdollistavat datan yhdistelyn ja hyödyntämisen aiempaa skaalautuvammin uuden hyödyn luomiseksi, uusilla aloilla ja soveltamiskohteissa. 
KestoSisältö
13.00-13.15

Tilaisuuden avaus ja johdatus teemaan "Hallittu ja turvallinen data" / Outi Tasala, asiakasratkaisupäällikkö, CSC

Esitys: 2023-10-04 Hallittu ja turvallinen data_alustus.pptx

13:15-13:40

Alustukset ajankohtaisista mahdollisuuksista ja haasteista turvallisessa ja joustavassa datanhallinnassa


Sensitiivinen data ja vaatimukset liittyen laskentaan / Johannes Kettunen, professori, tieteellinen johtaja, Biocenter Oulu, Oulun yliopisto

Esitys: CSC_alustus_Kettunen_20231004.pptx


Kari Kataja, tietojärjestelmäpäällikkö, tietosuojavastaava, Hämeen ammattikorkeakoulu

Esitys: Hallittu ja turvallinen data.pptx

13.45-14:25

Yhteisten alustusten pohjalta kysymykset, kommentit ja huomiot käsitellään ryhmäkeskusteluissa

14.25-14:45

Yhteistä keskustelua pienryhmätyöskentelyn pohjalta

14:45-15:00

Yhteenveto yhdessä tunnistetuista löydöksistä, seuraavista askeleista sekä niiden mahdollisista edistäjistä, sekä tilaisuuden päätös


Kutsu: 4.10. Hallittu ja turvallinen data - Tutkimuksen, oppimisen ja innovaatiotoiminnan kehittämispaja

Tervetuloa CSC:n järjestämään korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille avoimeen "Hallittu ja turvallinen data" -kehittämistyöpajaan keskiviikkona 4.10. klo 13-15  Zoomissa https://cscfi.zoom.us/j/63194385111?pwd=YjZ4MC9rM0htYWdtSDJqOG5pRkJkdz09 (tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista). Tämä yhteisen kehittämisen teema on koottu "Arkaluonteinen data tutkimuskäyttöön" https://wiki.eduuni.fi/x/18ocEw -sivulla osana korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisoitumisen tiekarttaa https://ka.csc.fi

Oppimisessa, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa (TKIO) on olennaista pystyä tarjoamaan pääsy jaettuun tietoon, omaan kertyneeseen dataan ja kytkeä sitä liikesalaisuuksien, kansallisen turvallisuuden, henkilö- tai terveystietojen vuoksi suojattuun, sensitiiviseen tietoon. Toimijoilta menee huomattavasti aikaa ja kustannuksia datanhallintaan. Miten dataa voisi hallita yhteisesti ja turvallisesti? Toisaalta koneoppiminen ja generatiivinen tekoäly mahdollistavat datan yhdistelyn ja hyödyntämisen aiempaa skaalautuvammin uuden hyödyn luomiseksi, uusilla aloilla ja soveltamiskohteissa. 

Kehittämispajan alustukset käsittelevät ajankohtaisia mahdollisuuksista ja haasteista datan yhdistelemisessä ja hyödyntämisessä.  Kehittämispajan keskusteluiden tavoite on jäsentää mahdollisuuksia ja haasteita ja tunnistaa tahoja ratkaisuja edistämään

Kuten muutkin yhteiset teemoitetut kehittämispajamme, tilaisuudet on suunnattu erityisesti ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja tutkimuslaitosten toimijoille, mutta ovat luonteeltaan avoimia kaikille. Kutsua saa vapaasti välittää edelleen eikä osallistuminen vaadi ilmoittautumista.

Ohjelma, tarkemmat aiheet sekä materiaalit täydentyvät sivulle: https://wiki.eduuni.fi/x/6Br1F

Tervetuloa!

CSC:n tavoitteena on rakentaa yhdessä asiakkaidemme kanssa maailmanluokan tutkimus-, oppimis- ja innovaatioympäristöjä. Tuotamme kansainvälisesti korkeatasoisia ICT-asiantuntijapalveluita koulutukselle, tutkimukselle, kulttuurille, julkishallinnolle ja yrityksille niin, että ne voivat menestyä ja tuottaa etua koko yhteiskunnalle.



____________________________________________________________________________________________________________

Tapahtumakohtaiset sivut materiaaleineen:

  • No labels