Palvelun käyttö sisältää merkittäviä riskejä omistajuuteen, tietosuojaan tai tietoturvaan liittyen. (Lue lisää)




Palvelu tuotetaan kokonaan tai osittain EU/ETA-alueen ulkopuolella. Asiakas on vastuussa eurooppalaisten tietosuoja- ja tietoturvavaatimusten toteutumisesta.  (Lue lisää)


Apple iMessage, FaceTime

http://www.apple.com/ios/messages/

Viestinvälityspalvelu Applen laitteiden välillä (iPhone, iPad, Mac). Siirtää viestit kryptattuina datapaketteina Applen välityspalvelimien kautta. iMessage siirtää viestejä, ääniviestejä ja tiedostoja, FaceTime siirtää videokuvaa tai ääntä.

Käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt

Käyttöehdot (19. syyskuuta 2019 versio tarkastettu): http://www.apple.com/legal/internet-services/icloud/fi/terms.html
Tietosuojakäytäntö (31. joulukuuta 2019 versio tarkastettu): https://www.apple.com/legal/privacy/
Sovellettava laki: EU:n kansalaisella määräävänä lakina ja oikeudenkäyntipaikkana ovat asuinpaikan lait ja tuomioistuimet

Arvio (5.10.2020)

(plus) Viestien siirron suojaus luotettava, vain Apple voi siihen päästä.

(plus) Palvelussa voidaan käyttää monivaiheista tunnistautumista

(minus)  iMessagen voi ottaa käyttöön ilman tunnuksen rekisteröitymistä ja käyttöehtoja ei pakoteta lukemaan. Rekisteröitymättömään käyttäjään ilmeisesti sovelletaan iCloudin ehtoja.

(minus) Tarjoaja on sähköisen viestinnän tietosuojalain soveltamisalan ulkopuolella (controller: Apple Irlanti, processor: Apple USA) 


Tunnistautuminen ja käyttäjätilin hallinta

Palvelua käytetään Apple ID käyttäjätilin kautta. Palvelussa on mahdollista käyttää vahvaa tunnistautumista. Voit poistaa Apple ID:si ja/tai lakata käyttämästä palvelua milloin tahansa. Tietyn ajan kuluttua Apple poistaa Til(e)illesi tai sen (niiden) osaan (osiin) tallennetut tiedot ja datan. 
iMessage ja Facetime on osa iCloud-perhettä, mutta niitä voi käyttää ilman AppleID:n rekisteröimistä iPhonella. Tällöin ID:nä käytetään puhelinnumeroa.

Varmistukset ja tietojen palauttaminen

iCloud-varmistus luo ajoittain automaattisesti varmuuskopioita iOS-laitteille, kun laitteen näyttö on lukittuna, liitetty virtalähteeseen ja yhteydessä internetiin Wi-Fi-verkossa. Jos laitetta ei ole varmuuskopioitu iCloudiin sadankahdeksankymmenen (180) päivän ajanjakson aikana, Apple pidättää oikeuden tuhota tähän laitteeseen liittyvät varmuuskopiot. Varmuuskopio voi sisältää laitteesi asetukset, laitteesi ominaisuudet, kuvat, videot, dokumentit, viestit, soittoäänet ja Terveys-apin ja muiden appien tiedot.
Sinun vastuullasi on varmuuskopioida omalle tietokoneellesi tai muuhun laitteeseen kaikki tärkeät dokumentit, kuvat ja muu Sisältö, jota säilytät Palvelun palvelimilla tai käytät Palvelun kautta. Apple tarjoaa Palvelua kohtuullisella huolellisuudella ja taidolla, mutta Apple ei takaa, että Palvelun palvelimille tallentamasi tai Palvelun kautta käyttämäsi tieto ei tahattomasti vahingoittuisi, vioittuisi tai katoaisi.

Tietoturva ja tietosuoja

Kaikki antamasi tiedot saatetaan siirtää kaikkialla maailmassa oleviin yksiköihin, tai kyseiset yksiköt saattavat käyttää niitä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Euroopan talousalueen jäsenvaltioissa asuvien henkilöiden Applen palveluihin liittyvien henkilökohtaisten tietojen hallinnasta vastaa Apple Distribution International Limited Irlannissa, ja Apple Inc. käsittelee tietoja tämän yrityksen puolesta. Apple käyttää hyväksyttyjä mallisopimuslausekkeita Euroopan talousalueella kerättyjen henkilötietojen kansainvälistä siirtoa varten.

Sijaintipalvelujen tarjoamiseksi Apple-tuotteissa Apple sekä Applen kumppanit ja lisenssinhaltijat, kuten karttatietojen toimittajat, voivat kerätä, käyttää ja jakaa tarkkoja sijaintitietoja, mukaan lukien Apple-tietokoneen tai -laitteen reaaliaikaisen maantieteellisen sijainnin. Kun sijaintipalvelut ovat käytettävissä, ne voivat selvittää laitteidesi likimääräisen sijainnin käyttäen GPS:ää, Bluetoothia ja IP-osoitettasi yhdessä joukkoistetun Wi-Fi-tukiaseman ja matkapuhelinverkon tukiasemien kanssa.

Viestien salaus toimii siten, että Applen palvelin ilmoittaa lähettäjän laitteelle vastaanottavan päätelaitteen salausavaimen (tai useampia, jos vastaanottajalla on useita laitteita). Salattu viesti kulkee Applen palvelimen kautta vastaanottajan laitteeseen, joka lähettää vastaanottokuittauksen. Liitteet kryptataan kertakäyttöavaimella ja tallennetaan iCloudiin. Avain ja linkki välitetään viestinä vastaanottajalle.

Apple ilmoittaa, että viestit kryptataan laitteiden välillä ja se ei edes itse pääse lukemaan käyttäjien välisiä viestejä. Sanamuoto ei sulje pois, etteikö Apple voisi käyttöehtojensa puitteissa toimittaa lähettäjän laitteeseen myös kolmannen osapuolen salausavaimen, jos se katsoo sen tarpeelliseksi omien tai yhteistyökumppaniensa intressien suojelemiseksi.

Palvelun tarjoaja

Apple Distribution International Ltd., Irlanti

Vastaavat palvelut

Facebook Messenger, Google Hangouts, WhatsApp