Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Palvelun käyttö sisältää merkittäviä riskejä omistajuuteen, tietosuojaan tai tietoturvaan liittyen. (Lue lisää)
Palvelu tuotetaan kokonaan tai osittain EU/ETA-alueen ulkopuolella. Asiakas on vastuussa eurooppalaisten tietosuoja- ja tietoturvavaatimusten toteutumisesta.  (Lue lisää)


Apple iMessage, FaceTime

http://www.apple.com/ios/messages/

Viestinvälityspalvelu Applen laitteiden välillä (iPhone, iPad, Mac). Siirtää viestit kryptattuina datapaketteina Applen välityspalvelimien kautta. iMessage siirtää viestejä, ääniviestejä ja tiedostoja, FaceTime siirtää videokuvaa tai ääntä.

Käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt

Käyttöehdot: http://www.apple.com/legal/internet-services/icloud/fi/terms.html
Tietosuojakäytäntö: http://www.apple.com/privacy/

Arvio (12.6.2014)

iMessage ja Factime on osa iCloud-perhettä, mutta sitä voi käyttää ilman AppleID:n rekisteröimistä iPhonella. Tällöin ID:nä käytetään puhelinnumeroa.

+ Viestien siirron suojaus luotettava, vain Apple voi siihen päästä

- iMessagen voi ottaa käyttöön ilman tunnuksen rekisteröitymistä ja käyttöehtoja ei pakoteta lukemaan. Rekisteröitymättömään käyttäjään ilmeisesti sovelletaan iCloudin ehtoja.

- Tarjoaja on sähköisen viestinnän tietosuojalain soveltamisalan ulkopuolella (controller: Apple Irlanti, processor: Apple USA) 

iMessagen ja Facetimen tekninen suojaus kuvataan dokumentissa https://ssl.apple.com/iphone/business/docs/iOS_Security_Feb14.pdf 

Viestien salaus toimii siten, että Applen palvelin ilmoittaa lähettäjän laitteelle vastaanottavan päätelaitteen salausavaimen (tai useampia, jos vastaanottajalla on useita laitteita). Salattu viesti kulkee Applen palvelimen kautta vastaanottajan laitteeseen, joka lähettää vastaanottokuittauksen. Liitteet kryptataan kertakäyttöavaimella ja tallennetaan iCloudiin. Avain ja linkki välitetään viestinä vastaanotajalle.

Apple ilmoittaa, että viestit kryptataan laitteiden välillä ja se ei edes itse pääse lukemaan käyttäjien välisiä viestejä. Sanamuoto ei sulje pois, etteikö Apple voisi käyttöehtojensa puitteissa toimittaa lähettäjän laitteeseen myös kolmannen osapuolen salausavaimen, jos se katsoo sen tarpeelliseksi omien tai yhteistyökumppaniensa intressien suojelemiseksi. 

Kirjautuminen

Rekisteröityminen on sidottu joko Apple-tunnukseen taikka pelkkään matkapuhelinnumeroon. Mikäli Apple ID:tä käytetään, myös käytettävän matkapuhelinnumeron sms-viestit voivat muuttua iMessage-viesteiksi (iOS8->)

Tukimalli

Palvelun tarjoaja

Apple Inc., Irlanti

Vastaavat palvelut

Skype, Google+