Apple iMessage, FaceTime

Viestinvälityspalvelu Applen laitteiden välillä (iPhone, iPad, Mac). Siirtää viestit kryptattuina datapaketteina Applen välityspalvelimien kautta. iMessage siirtää viestejä, ääniviestejä ja tiedostoja, FaceTime siirtää videokuvaa tai ääntä.

Facebook

Facebook on yhteisöpalvelu. Sivusto tarjoaa mahdollisuuden profiilin luomiseen sekä yhdeydenpitoon muiden käyttäjien kanssa. Palvelussa on mahdollista liittyä yritysten tai yksityishenkilöiden ylläpitämiin yhteisöihin.

Facebook Messenger

Viestienvälityspalvelu, joka siirtää viestejä, ääni- ja kuvaviestejä sekä tiedostoja.

Google+

Palvelu tarjoaa mahdollisuuden profiilin luomiseen sekä yhdeydenpitoon muiden käyttäjien kanssa. Palvelussa on mahdollista liittyä yritysten tai yksityishenkilöiden ylläpitämiin ryhmiin (circles). Palvelua voi käyttää myös tiedottamiseen, esimerkiksi tiedottaa tapahtumasta ja kutsua siihen osallistujia. Hangouts-toiminnon avulla voi käydä videokeskusteluja.

Instagram

Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia, kommentoida toisten käyttäjien kuvia ja tykätä niistä.

LinkedIn

LinkedIn on ammatilliseen käyttöön profiloitu sosiaalisen median palvelu.

Signal

Signal on kommunikaatiosovellus Android-, iOS- mac-, Windows ja Linux-käyttöjärjestelmille,. Se käyttää päästä päähän -salausta turvaamaan kaikki toisille Signalin käyttäjille tehdyt ääni- ja videopuhelut ja heille lähetetyt viestit. Sen käyttäjät voivat itsenäisesti todentaa viestien ja puheluiden koskemattomuuden.

Skype

Skype on Microsoftin tuottama viestintäohjelma, jolla voidaan soittaa ääni- ja videopuheluita internetin välityksellä. Ohjelmistolla voi myös lähettää pikaviestejä, välittää tiedostoja sekä pitää useamman käyttäjän välisiä puhelinkokouksia.

Slack

Slack on ryhmien ja organisaatioiden sisäiseen viestintään suunnattu viestintäsovellus, joka sopii yleiseen keskusteluun ja työryhmätyöskentelyyn ei luottamuksellisissa asioissa. Slack-yhtiön tavoitteena on kehittää väline, jonka myötä sähköposti ja tekstiviestit saadaan poistettua kokonaan organisaatioiden viestintävälineiden joukosta.

Telegram

Telegram on pikaviestisovellus (viestit, puhelut, videopuhelut, ryhmäviestintä) joka toimii eri alustoilla. (Android, iOS, Mac, Linux, Windows sekä selainlisäosana esim. Google Chrome).

Tumblr

Tumblr on mikroblogipalvelu ja videoiden ja kuvien jakamiseen käytetty alusta. Käyttäjien Tumblr-sivuista käytetään yleisesti nimitystä kuvablogi.

Twitter

Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä Internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli twiitit (virallinen suomennos), englanniksi tweet, voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä. Viestit voivat myös sisältää kuvia, videoita sekä linkkejä muille web-sivustoille. Palvelua voi käyttää myös anonyymisti.

WhatsApp

Viestinvälityspalvelu älypuhelinten välillä. Siirtää viestit kryptattuina datapaketteina oman välityspalvelimien kautta. WhatsApp siirtää viestejä, ääniviestejä ja tiedostoja. Tiedonsiirtoon käytetään mobiilidataa tai langatonta verkkoa. Palveluun voidaan luoda viestiryhmiä.

Yammer

Yammer, Inc. on  verkostoitumispalvelu organisaatioille. Pääsy Yammeriin perustuu käyttäjän sähköpostiosoitteeseen, organisaatio käyttäjien tulee käyttää etunimi.sukunimi@orgnanisatio.xxx Yammeriin rekisteröidyttäessä. 

 

  • No labels