You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 29 Next »

OPI-viitearkkitehtuurin päivitys 2018–2019: Ideoita ja ajatuksia OPI-viitearkkitehtuurin kehittämisen tueksi

Huom! Tämän sivun kaikki sisältö on julkisesti nähtävillä. 



OPI-viitearkkitehtuurin keskeinen tarkoitus on toimia työkaluna, joka tukee korkeakoulujen kehittymistä toimintaympäristön muuttuessa. OPI-viitearkkitehtuurin päivityksen sisältöön, rajauksiin ja työn etenemiseen voi tutustua "materiaalit ja lisätietoa"-otsikon alta löytyvien linkkien kautta. 

Tämän sivun kautta korkeakoulut voivat toimittaa kehitysehdotuksia, ideoita tai muuta palautetta OPI-viitearkkitehtuurin päivittämisen tueksi, jotta se palvelisi korkeakouluja mahdollisimman hyvin ja olisi laajalti hyödynnettävissä. 

Alla muutamia kysymyksiä, joihin päivitystä edistävä työryhmä tässä vaiheessa erityisesti toivoisi korkeakoulujen näkemyksiä. 

  • Ovatko OPI-viitearkkitehtuurin päivityksessä kuvatut kokonaisuudet relevantteja esim. korkeakoulujen työskentelyn näkökulmasta? 

  • Puuttuuko jokin keskeinen prosessi tai palvelu?

  • Pitäisikö jokin asia muotoilla toisin?
  • Miten arkkitehtuuri tukisi korkeakouluja paremmin?
  • Minkälaiset materiaalit ja viestintä palvelisi korkeakouluja parhaiten, jotta OPI-viitearkkitehtuuria olisi mahdollisimman helppo hyödyntää?

Palautteen voi kirjata alla olevaan taulukkoon. Palautteen antajan yhteystiedot pyydetään palautteen käsittelyä ja mahdollisia jatkokysymyksiä varten, palautteen voi antaa myös anonyymisti. Palautteet käsitellään OPI-viitearkkitehtuurin iskuryhmän, Synergiaryhmän ja KOOTuki-ryhmän toimesta.

Lisätietoja: opi@csc.fi


Ohje taulukon täyttämiseen:

Tekstin lisääminen sivulle vaatii Eduuni-kirjautumisen. Kirjautumisen jälkeen muokkaustoiminnot aktivoidaan sivun oikeasta ylälaidasta "Edit" painikkeesta. Tämän jälkeen sivu avautuu muokkaustilaan, jolloin sivulle on mahdollista lisätä tekstiä. Muutokset tallennetaan sivun oikeasta alalaidasta "Update" painiketta painamalla. Sivua on mahdollista kommentoida myös sivun alareunassa olevan kommentointi-toiminnon kautta. 

OPI-VIITEARKKITEHTUURIN PÄIVITYSTYÖ 2018–2019

Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon (OPI) viitearkkitehtuuri on korkeakoululaitoksen opiskelun ja opetuksen tukipalveluista vastaavien toimijoiden kehittämä yhteinen tapa puhua opiskelun ja opetuksen sekä niiden tuen ja hallinnon prosesseista.

OPI-viitearkkitehtuuri on korkeakouluissa tunnistettu toimivaksi yhteiseksi työalustaksi, joka on hyvin sovellettavissa ja laajennettavissa (KOOTuki 30.5.2018). Koulutuksen toimintaympäristön muutoksen ja erityisesti korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030:n myötä tunnistettiin tarve viitearkkitehtuurin päivittämiselle, tarkentamiselle ja laajentamiselle. Päätös päivityksestä on tehty Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmän (KOOTuki) toimesta toukokuussa 2018.

Tavoitteena on tehdä vuosina 2018-2019 päivitys oppijan hyödyksi, lähtien tulevaisuuden visiosta. Päivitystyön keskiössä on tällä hetkellä oppijan prosessit ja oppijan käyttämät palvelut sekä näitä palveluita tuottavat prosessit. Korkeakoulun muiden palveluiden ja prosessien päivittämistä jatketaan päivitystyön edetessä. Lisätietoja päivitystyön etenemisestä löytyy täältä.

OPI-viitearkkitehtuurin päivityksen pääsivu




Idea, kehitysehdotus tai muu palauteEhdotus toimenpiteeksiPalautteen antaja (nimi ja organisaatio tai muut taho)PäivämääräKäsittely (täytetään myöhemmin)
Viitearkkitehtuurista olisi hyvä tuottaa myös englanninkielinen versioKäännetään viitearkkitehtuurin keskeiset osa myös englanniksiOHA-forumKokouksessa 14.2.
Opiskelijan tunnistettujen roolien kattavuus varmistettava
OHA-forumKokouksessa 14.2.

Varmistettava mihin päivityksessä sijoittuvat opiskeluoikeuden ylläpitoon liittyvät asiat, kuten esim. maksullisuuden kysymykset


OHA-forumKokouksessa 14.2.

Lisäysehdotuksia oppijan polun kuvauksiin:

  • Ilmoittautumisen peruminen
  • Opintosuunnitelman muutos
  • Eroaminen

Erityisesti muun kuin tutkintokoulutuksen osalta, esim. avoin amk.



26.3.2019

Lisäysehdotus opintojen suunnitteluun ja suorittamiseen:

  • hankitun osaamisen tunnistaminen kattamaan hyväksilukujen lisäksi myös osaamisen näytöt ja kieliopinnoista vapauttamisen

Pirjo Kuisma HAMK23.4.2019















  • No labels