Arvon tiedonkeruulomakkeiden osat

  • Kyselyn nimi
  • Vastaajatunnukseen liitetyt taustatiedot
  • Kyselyn johdantoteksti
  • Kyselypohja:
    • Taustatietokysymysryhmät
    • Valtakunnalliset kysymysryhmät
  • Valtakunnalliset lisäkysymysryhmät (vain Kandipalautteessa) (vapaaehtoisia)
  • Koulutuksen järjestäjän omat kysymysryhmät (vapaaehtoisia)
  


Kyselyn nimi ja kyselyn johdantoteksti tulevat kyselyn asetuksista. Arvon ylläpitäjät CSC:n Arvo-tiimissä luovat kyselyt ja lisäävät kyselyn nimen ja johdantotekstin. Johdantotekstiin voi sisältyä myös osuus, jota koulutuksen järjestäjä voi muokata.

Vastaajatunnukseen liitetyt taustatiedot tulevat joko taustajärjestelmistä (Haka, VIRTA, eHOKS) tai vastaajatunnuksen luonut Arvon käyttäjä on lisännyt ne manuaalisesti vastaajatunnuksen luomisen yhteydessä. Manuaalisesti luotavia vastaajatunnuksia käytetään vain Kandipalautteessa, AVOP-tiedonkeruussa ja korkeakoulujen rekrytointitiedonkeruussa. Tiedonkeruulomakkeella ei näytetä kaikkia vastaajatunnukseen liitettyjä taustatietoja, vaan osa näytetään vain Arvon raporteilla.

Arvossa kaikki kysymykset kuuluvat johonkin kysymysryhmään. Kysymysryhmillä on kategoriat: taustakysymykset, valtakunnalliset kysymykset, valtakunnalliset valinnaiset kysymykset, omat kysymykset ja kiitoskysymys. Kysymysryhmien järjestys kyselyssä on aina edellä mainittu järjestys. (Esimerkiksi omia kysymyksiä ei voi lisätä tai siirtää ennen valtakunnallisia valinnaisia kysymysryhmiä.)

Valtakunnalliseen kyselypohjaan sisältyvät kysymysryhmät

Taustatietokysymykset, valtakunnalliset kysymysryhmät ja kiitoskysymys tulevat Arvon kyselypohjasta, johon on liitetty kyselyn kaikille yhteiset kysymysryhmät. Arvon ylläpitäjät CSC:n Arvo-tiimissä luovat nämä kysymysryhmät ja lisäävät ne kyselyyn.

Kiitoskysymysryhmä on käytössä vain osassa kyselyistä. Kiitoskysymysryhmässä ei ole vastattavia kysymyksiä vaan vain kiitokset vastaajalle. Jos kyselyssä on koulutuksen järjestäjän omia kysymysryhmiä, ne sijoittuvat kyselyssä ennen kiitoskysymysryhmää.  

Valtakunnalliset, valinnaiset kysymysryhmät (vain Kandipalaute)

Kandipalautteessa kyselyyn voi kuulua valtakunnallisia valinnaisia kysymysryhmiä, joiden sisältö on yhteinen kaikilla koulutuksen järjestäjillä, mutta koulutuksen järjestäjä lisää itse kysymysryhmät kyselyyn, jos koulutuksen järjestäjä on päättänyt käyttävänsä kyseisiä kysymysryhmiä kyselyssä.

Arvon ylläpitäjät CSC:n Arvo-tiimissä luovat valtakunnalliset lisäkysymysryhmät.

Koulutuksen järjestäjän omat kysymysryhmät

Koulutuksen järjestäjä luo itse koulutuksen järjestäjän omat kysymysryhmät ja lisää ne kyselyyn. Omat kysymysryhmät ovat vapaaehtoisia, eivätkä kaikki koulutuksen järjestäjät ole lisänneet niitä kyselyihin.

Mistä näen, mitkä kysymykset kyselyssä ovat valtakunnallisia?

Arvon vastuukäyttäjä näkee kyselyn muokkausnäkymästä kysymysryhmän kohdalta:

  • mitkä kysymysryhmät kuuluvat valtakunnalliseen kyselypohjaan
  • mitkä ovat valtakunnallisia kysymysryhmiä
  • mitkä ovat taustatietokysymysryhmiä

Päästäksesi kyselyn muokkausnäkymään siirry uuden virkailijakäyttöliittymän Kyselyt-sivulle ja paina kyselyn nimen vieressä näkyvää nuoli-ikonia. Kyselyn sisältöä voi tarkastella muokkaustilassa myös vastausajan aikana ja sen jälkeen. 

Kuvallinen ohje kyselyn muokkasnäkymään siirtymisestä:

Kyselyn personoiminen

Mistä näen, onko tiedonkeruun valtakunnallista kysymystä versioitu ja mikä versio on käytössä tietyn vuoden tiedonkeruussa?

Arvon vastuukäyttäjä voi tarkastaa kysymyksen version Arvon virkailijakäyttöliittymästä kyselyn muokkausnäkymästä. 

Kysymyksen versio (alla v. 2) näkyy kysymyksen ID-numeron (alla 13620) edellä. 

Jos kyselyssä on kysymyksen versiona v. 1, on kyseessä kysymyksen ensimmäinen versio. Kysymystä ei joko ole vielä versioitu tai kyseisessä kyselyssä on käytössä kysymyksen ensimmäinen versio. 

Päästäksesi kyselyn muokkausnäkymään siirry uuden virkailijakäyttöliittymän Kyselyt-sivulle ja paina kyselyn nimen vieressä näkyvää nuoli-ikonia. Kyselyn sisältöä voi tarkastella muokkaustilassa myös vastausajan aikana ja sen jälkeen. 

Kuvallinen ohje kyselyn muokkausnäkymään siirtymisestä:

Kyselyn personoiminen

Lisää tietoa kysymysten versioinnista:

Arvon rajapinnat

Rajapintojen Q & A

Voiko sama kysymys olla kahdessa eri kysymysryhmässä (samalla ID:llä ja versionumerolla)?

Kyllä voi. Tällainen tilanne syntyy, jos samassa kysymysryhmässä versioidaan osa kysymyksistä, mutta ei kaikkia. Versioimattomat kysymykset säilyttävät alkuperäisen ID-numeron ja versionumeron uudessa kysymysryhmässä sekä aiempien vuosien kysymysryhmissä. 

Esimerkki:

Kysymysryhmä Taustakysymykset (ID 1491)  vuoden 2022 kyselyssä

Kysymysryhmä Taustakysymykset (ID 1960) vuoden 2023 kyselyssä

Taustakysymykset-kysymysryhmällä on uusi ID-numero (1960). 

Kysymykseen 1 (ID 13391) on tullut muutos, joten se on versioitu. Versioidulla kysymyksellä 13391 on versionumero v. 2.

Kysymykseen 2 (ID13392) ei ole tullut muutosta, eikä sitä ole versioitu. Siksi sen versionumero on v. 1.

Versioimaton kysymys 13392 on samalla ID:llä ja samalla versionumerolla kahdessa kysymysryhmässä (kysymysryhmässä 1491 vuoden 2022 kyselyssä ja kysymysryhmässä 1960 vuoden 2023 kyselyssä). Tämä kannattaa huomioida, kun haetaan Arvon dataa rajapintojen avulla. 

Lisätietoa

Arvon tiedonkeruut (eri tiedonkeruut ja niiden sisällöt)

Tiedonkeruulomakkeiden muodostuminen ja sisällön muokkaaminen (yleiset periaatteet)

Kyselyn personoiminen