Opettaja voi tehdä määrätylle opiskelijalle henkilökohtaisen tentin, johon muut opiskelijat eivät voi ilmoittautua.

Kypsyysnäytteet luodaan aina henkilökohtaisena tenttinä.

Ohjeet

 1. Luo uusi tentti.  Valitse tentin tyypiksi Henkilökohtainen tentti.
 2. Valitse Tenttimistapa. Oletusarvoinen tenttimistapa on EXAM-tenttitila (=EXAM-tenttitilassa suoritettu sähköinen tentti). Järjestelmässä on valittavissa myös avoin tai rajattu omakonetentti, mutta se on mahdollinen ainoastaan mikäli korkeakoulussasi on otettu omakonetenttitoiminnallisuus käyttöön. Varmista tämä oman korkeakoulusi Exam-tuesta.3. Täytä henkilökohtaisen tentin muut tiedot, kysymykset ja julkaisuasetukset Exam-tenttien luominen -ohjeen mukaan, mutta huomioi poikkeus yleisen ohjeeseen: henkilökohtaiseen tenttiin tulee lisätä se opiskelija/ne opiskelijat, joille tentti osoitetaan suoritettavaksi

Kun olet tallentanut tentin, siirry Julkaisuasetukset-välilehdelle. 

Valitse Lisää osallistujia -kohdasta:

   • EXAM-käyttäjistä → Hae opiskelijaa opiskelijan nimellä → Tarkista opiskelijanumerosta, että valitset oikean opiskelijan, ja valitse opiskelija valikosta → Paina Lisää → Opiskelijalle lähtee sähköposti-ilmoitus lisätystä tentistä (HUOM! Tentin julkaisemisen jälkeen lisätyille opiskelijoille ei lähde automaattista viestiä)
   • Uutena opiskelijana (jos et löydä opiskelijaa nimellä) → Kirjoita hakukenttään opiskelijan sähköposti → Paina Lisää → Opiskelijalle lähtee sähköposti, jonka kautta hän pääsee varaamaan ajan tenttiin.


EXAM-käyttäjistä:Uutena opiskelijana:

 → Malli opiskelijan vastaanottamasta sähköpostista. Sähköpostissa opiskelija saa linkin tenttiajanvaraukseen:


HUOM!
 • Henkilökohtainen tentti on kertaluonteinen, eli suorituskertoja on yksi (1).
 • Henkilökohtaiseen tenttiin voi lisätä opiskelijoita myös tentin julkaisemisen jälkeen. Tiedota julkaisemisen jälkeen lisättyjä opiskelijoita erikseen, sillä Exam ei lähetä heille ilmoitusta henkilökohtaisesta tentistä.
 • Osallistujia ei voi poistaa tentin julkaisemisen jälkeen.
 • Jos opiskelija ei tee henkilökohtaista tenttiä varaamanaan aikana, saat sähköposti-ilmoituksen, että opiskelija ei käyttänyt varaamaansa aikaa.  Opiskelija pääsee varaamaan uuden ajan, kun käyttämättömän varauksen aika on päättynyt ja jos suoritusaikaa on jäljellä. Voit jatka tentin suoritusaikaa tarvittaessa Julkaisuasetukset välilehdellä.
 • Jos opiskelija ei varaa lainkaan aikaa ja suoritusaika ehtii päättyä, opiskelija pääsee varaaman ajan vasta sen jälkeen, kun olet jatkannut suoritusaikaa.
 • Kun tentti on tehty, järjestelmä tiedottaa tentaattoria tehdystä suorituksesta.