You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 4 Next »


Luonnos


Synergiaryhmän toiminnan muodot

Synergiaryhmä kokoontui vuonna 2018 kaikkiaan viiteen etäkokoukseen ja neljään työpajaan. Etäkokoukset järjestettiin adobe connect -kokoutilassa ja työpajamuotoinen toiminta eri korkeakoulujen tiloissa seuravaasti:

  • Tammikuun työpaja 21.-22.1.2018 Turun yliopistossa
    • 30 osallistujaa
  • Toukokuun työpaja / Kehittämishankkeista virtaa ja synergiaa -kevätseminaari Hankenilla
    • 186 osallistujaa
  • Syyskuun työpaja 10.-11.9.2018  Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella
    • 20 osallistujaa
  • Marraskuun työpaja  21.-22.1. 2018 Aalto-yliopistossa
    • 52 osallistujaa

Synergiaryhmän yhteisen toiminnan lisäksi verkostosta muodostettiin iskuryhmät (2 kpl) työstämään lukuvuosimaksuvelvollisiin koulutuksiin liittyviä tietoja ja OPI-viitearkkitehtuurin päivitystyötä.

Synergiaryhmän etäkokouksiin osallistui edustajia keskimäärin 15 korkeakoulusta. Työpajoissa osallistumisen laajuus vaihteli työpajan sisällön ja järjestämispaikan mukaan.

Synergiaryhmän puheenjohtajana toimi vuonna 2018 Tapio Ekholm Metropoliasta ja varapuheenjohtajana Totti Tuhkanen Turun yliopistosta. CSC tukee Synergiaryhmän toimintaa osana OKM:n hankkimia arkkitehtuuripalveluita.

Keskeiset painopistealueet vuonna 2018

Synergiaryhmän voimaannuttaminen

Synergiaryhmän ja KOOTuki-ryhmän puheenjohtajisto asetti vuoden 2018 keskeiseksi tavoitteeksi ryhmän toiminnan laajentaisen ja voimaannuttamisen siten, että toimintaan saadaan mukaan ja kehittämistyön asiantuntijoiksi uusia OHA- ja IT-asiantuntijoita sekä uusien teknologioiden kehittäjiä. Tätä tavoitetta edistettiin maaliskuussa 2018 korkeakoulujen rehtoreille lähetetyllä Synergiaryhmän toimintaa ja toiminnan tavoitteita avaavalla kirjeellä (liitetäänkö tähän?)

Synergiaryhmän ja KOOTUki-ryhmän yhteistoimintaa on suunniteltu aiempaa systemaattisemmin ja ryhmen puheenjohtajistojen välillä on ollut aktiivista vuorovaikutusta,

Toimintaa pyrittiin voimaannuttamaan ja profiloimaan myös käsittelyyn otettavien aihe-alueiden ja teemojen systemaattisella ja jäsentyneellä suunnittelulla. Strategisen tason keskustelua kehittämistyön kärjstä pyrittiin mahdollistamaan  OKM:n tiedepolitiikan osaston aktiivisella tiedottamisella ja kutsumisella mukaan työpajoihin. Työpajojen isäntäkorkeakoulujen esitykset  omista vahvuusalueistaan tarjosivat osallistujille hyvää perehtymistä eri tyyppisiin aihealueisiin ja toimiviin uusiin ratkaisuihin.

Toiminnan voimaannuttamiseen tähtäävien toimenpiteiden voi katsoa tuottaneen tulosta, sillä ryhmään on vuoden 2018 aikana saatu mukaan uusia asiantuntijoita ja myös mukana olevien korkeakoulujen määrä on kasvanut edellisestä vuodesta. Synergiaryhmän työpajoista kerätty palaute on ollut kiittävää ja toiminnan on nähty tukevan osllistuneiden omaa työtä.

Kehittämishankkeissa tehtävän työn seuraaminen


OPI-viitearkkitehtuurin päivitystyö (Lara)

(Synergia osuus näkökulmana...)


Kansallisten liittymien ja yhteisten palveluiden seuraaminen


Johtopäätökset

Synergiaryhmän toiminnan teemat ja tulokset

  • Ryhmän voimauttaminen (mitä tehty, mitä  voi todeta tuloksista)
  • Synergiaryhmän ja KOOTuki-ryhmän yhteistoiminta
  • OPI-viitearkkitehtuurin päivitystyö (mitä tehty Synergian ja iskuryhmän piirissä)
  • Kehittämishankkeiden työn seuraaminen
  • Mielestäni nostoihin voidaan lisätä se tavoite, mikä meillä oli (KUULEN) tavoite parantaa OKM:n osallistuvuutta kokouksiin.. (voimaannuttamistreemaan)

    Samoin tuoda ohjaavaa ja kouluttavaa toimintaa isäntäkorkeakoulujen isäntien linjapuheenuoroissa.

    Esim. helmikuun työpajassa oli OKM:n edustaja alustamassa analytiikasta.




  • No labels