Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän tehtävä on ollut:

  1. Ylläpitää kokonaiskuvaa korkeakoululaitoksen ICT:stä yhteistyössä korkeakoulujen verkostojen kanssa ja seurata, ennakoida ja vaikuttaa korkeakouluihin kohdistuviin tietohallinnollisiin vaatimuksiin.
  2. Toimia korkeakoululaitoksen kokonaisarkkitehtuurin ohjausryhmänä, ja tässä roolissa ylläpitää yhteisten arkkitehtuurien ja korkeakoulkujen tietomallin hallintamallia ja hyväksyä korkeakoulujen tietomallin muutokset ja hyväksyä arkkitehtuurit yhteisinä julkaistaviksi
  3. Käydä keskustelua ja tehdä esityksiä OKM:n CSC:ltä korkeakouluille ostamien palveluiden sisällöstä ja linjavalinnoista, kuten palvelujen sisällölliset painopisteet ja taloudelliset asiat.
  4. Toimia FUNET-yhteisön valtuuttamana työvaliokuntana ja järjestää vuosittainen FUNET vuosikokous kaikille FUNETia käyttäville organisaatioille.

Sisällys

Ohjausryhmän ratkaisut 1.1.2017-28.2.2019 täsmennetyn tehtäväjaottelun mukaisesti (OKM:n päätös 7.3.2017)


1. Ylläpitää kokonaiskuvaa korkeakoululaitoksen ICT:stä yhteistyössä korkeakoulujen verkostojen kanssa ja seurata, ennakoida ja vaikuttaa korkeakouluihin kohdistuviin tietohallinnollisiin vaatimuksiin.


88

Sovitaan ohjausryhmän kokoukset toimikauden loppuun asti doodlella ja sähköposti-ilmoituksella.

31.3.2017

92

Kokouksien ajankohdat ovat

  • 29.8. tiistaina kello 9
  •  24.10. tiistaina kello 9
  • 8.12. perjantaina klo 9

31.5.2017

 93

Elokuun kokouksessa keskitytään strategiseen keskusteluun.

31.5.2017

 94

Esitetään Funet-yhteisölle, että ohjausryhmä saisi organisoida työvaliokunnan toiminnan mahdollisesti uudelleen.

31.5.2017

 95

Mahdollisesti asetettavan tulevan ohjausryhmän vetovastuukysymys jätetään jäsenille pohdittavaksi.

31.5.2017

 96

Tiekartan kehittämistä jatketaan yhteisen tulevaisuuden hahmottamiseksi kokoamalla arvauksia ja arvioita sekä toimintaympäristössä päätettyjä (varmoja) muutoksia. Jatketaan aikajännettä pidemmälle tulevaisuuteen, jotta palvelee pitkän tähtäimen suuntaviivojen asettelua. Tiekarttaan laitetaan asioita puheenjohtajan harkinnan mukaan. Vain yhteisistä periaatteista päätettäisiin tiekartta-asiana ja nämä periaatteet pääsääntöisesti johdetaan olemassa olevista tai tulevista linjauksista, kuten UNIFI:n visio tai OKM:n korkeakoulutuksen ja tutkimuksen 2030 visiosta. Sihteeristö vie tiekarttaa eteenpäin keskustellen erikseen ohjausryhmän jäsenten kanssa.

29.8.2017

 97

Ohjausryhmän käsityksen mukaan nykyisen kaltainen rakenne ohjausyhteistyössä ja tehtävienjaossa, ohjausryhmän omalta osalta, on perusteltu myös ryhmän toimikauden päättymisen jälkeen.

29.8.2017

98

Laki tiedonhallinnasta: pyydetään tiedonhallintalain valmistelua esiteltäväksi seurattavana asiana 24.10. kokouksessa.

29.8.2017

99

Tiekartalla [korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisaation] olevien asioiden linkityksiin tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta olisi mahdollisimman helppoa löytää luotettavaa tietoa mainituista asioista.  Huomioidaan Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030 (linkki), Tutkimus- ja innovaationeuvoston visio 2030 (linkki) sekä tulossopimuksissa sovitut korkeakoululaitoksen yhteiset tavoitteet ja pyritään visualisoimaan ne tiekartalle yhteisiksi periaatteiksi. Jatkossa hahmotetaan kaksi päätasoa: korkeakoulujen ylimmälle johdolle tiivistetty "päätiedot" ja yleisesti korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n ohjausyhteistyölle eli erityisesti tämän ohjausryhmän näkökulmasta hahmottuvat tiedot. Ohjausryhmän vastuulla on ohjata sitä, mitä ylimmälle johdolle esitetään päätietoina. 

24.10.2017

102

Nykyisen [Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisaation tiekartan] luonnoksen pohjalta puheenjohtaja antaa tammikuussa julkaistavan version. Kommentteja tulee toimittaa sitä ennen ja lisäksi erikseen asia esitellään vielä Arenen ja Unifin edustajille ohjausryhmässä. Ohjausryhmä valitsee päätasolle ja periaatteisiin otettavat asiat eli päättää näkymissä esitettävät asiat kokouksissaan, puheenjohtajan johdolla tiekartan muita osia voidaan päivittää jatkuvasti.  

8.12.2017

103

Uusien asioiden edistämiseen palataan tämän ohjausryhmän työtä jatkavan ryhmän ensimmäisessä kokouksessa, koska voisi tukea myös korkeakoulutus ja tutkimus 2030 -vision toimeenpanoa.

8.12.2017

104

Mahdollisen jatkokauden osalta sovittiin, että valitaan kokousajat Arenen ja Unifin edustajille sopivista Doodle-äänestyksellä, kun asettamispäätös on tehty. 

8.12.2017

113

Hyväksyttiin ehdotetut muutokset korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisaation tiekartan ka.csc.fi päätiedot-kerrokseen, julkaistiin tiekartta päivitettynä.

25.4.2018

116

Nimetään tiekartalla "Yhteinen oppimisympäristö (LMS)"

19.6.2018

117

Hyväksyttiin muutokset tiekartan Päätiedot-kerrokselle.

19.6.2018

118

Tiekarttaa kehitetään siten, että asioiden tulisi avautua tiekartan yhteydessä vielä omille sivuille, joissa erilaisista seurattavista asioista olisi yhteismitallisesti kuvattuna mitä on päätetty ja muutoin tiedossa, kuten aikataulu, toimijat ja rahoitus. 

19.6.2018

123

Tehtävänsä mukaisesti ohjausryhmä seuraa asioiden tilaa ja tarvittaessa käy keskustelua sisällöistä ja linjavalinnoista mahdollisten ristiriitatilanteiden ratkaisemiseksi.

19.6.2018

126

Hyväksyttiin muutokset korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisaation tiekartan päätiedot -kerrokseen (ka.csc.fi)

3.9.2018

128

Hyväksyttiin muutokset korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisaation tiekartan päätiedot -kerrokseen (ka.csc.fi).19.11.2018
130Tuotetaan raportti ryhmän toiminnasta aiemman päätöslistauksen kaltaisesti, mutta ei tehdä itsearviointia19.11.2018
138 (luonnos)
Hyväksyttiin muutokset Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisaation tiekartan Päätiedot-kerrokselle.23.1.2019
139 (luonnos)Ilmari Hyvönen ja Juha Haataja päättävät yhdessä tiekartan päätietojen ja periaatteiden päivityksistä. Ennen päätöksentekoa CSC toimittaa muutosehdotukset sähköpostitse toimikautensa päättäneen korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän jäsenille ja kokoaa mahdolliset kommentit Hyvösen ja Haatajan käytettäviksi.23.1.2019

140

(luonnos)

Päivitetään lista ohjausryhmän tekemistä ratkaisuista myös tämän kokouksen osalta luonnosmerkintöinä.23.1.2019


2. Toimia korkeakoululaitoksen kokonaisarkkitehtuurin ohjausryhmänä, ja tässä roolissa ylläpitää yhteisten arkkitehtuurien ja korkeakoulujen tietomallin hallintamallia ja hyväksyä korkeakoulujen tietomallin muutokset ja hyväksyä arkkitehtuurit yhteisenä julkaistaviksi.

114

Ohjausryhmän näkemys on, että Korkeakoulujen olisi voitava käyttää kaikessa toiminnassaan eSuomi-palveluita, jotta infrastruktuuri on mahdollisimman tehokkaassa käytössä. Mikäli käyttäminen korvauksetta täydennyskoulutuksen tai muun liiketoiminnan osalta ei ole mahdollista, palveluita tulisi voida käyttää maksaen markkinahinta tosiasiallisen käytön mukaan, mahdollisimman keveällä hallinnoinnilla.

25.4.2018

122

Sovittiin, että jatkossa AAPAn ja FUCIOn kuukausikirjeisiin liitetään vakiokohtana "hankinnat" ja lisäksi pyritään seuraamaan asioita yhdessä paikassa ohjausryhmän päätöslistassa.

19.6.2018

124

Hyväksytään tutkimuksen tuen ja hallinnon viitearkkitehtuuri julkaistavaksi osana korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisiä arkkitehtuureja (ka.csc.fi). Jatkokehitystä tulisi pohtia sekä TUHA-verkostossa että Tieteellisten seurain valtuuskunnan avoimen tieteen ja tutkimuksen edistämistehtävän näkökulmista, jotta tavoiteltaisiin yhteistä kehittämisen suuntaa. 

3.9.2018

125

Ohjausryhmä tunnistaa, että korkeakoulut päättävät oman strategiansa mukaan mitä tietojärjestelmiä hankkivat ja hyödyntävät. Ohjausryhmä pitää olennaisena oppijan, opettajan ja tutkijan prosessien sujuvuutta. Korkeakouluilla on tulevaisuudessa useita kirjastojärjestelmiä. Korkeakoulujen tueksi CSC selvittää yhdessä korkeakoulujen ja muiden toimijoiden kanssa, mitkä ovat keskeisimmät yhteiset kirjastojärjestelmien yhteentoimivuutta edellyttävät opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen prosessit, ja niissä liikkuvat tiedot.  Seuraavaan kokoukseen (19.11.2018) mennessä CSC kokoaa luettelon yhdessä korkeakoulujen ja muiden toimijoiden kanssa näistä prosesseista ja liikkuvista tiedoista ja muista rajapintavaatimuksista. Mahdollisesta laajemmasta selvityksestä päätetään tämän jälkeen.

3.9.2018

129Selvityspaperit vastaavat hyvin toimeksiantoon ja ovat hyödyllisiä ja kiitetään kaikki osallistuneita tahoja. Ei ryhdytä jatkoselvittämiseen. Suositellaan, että kirjastojärjestelmien yhteentoimivuus otettaisiin huomioon korkeakoulujen tutkimuksen, opiskelun ja opetuksen prosessien näkökulmista, niitä koskevien yhteisten arkkitehtuurien kehittämisen osana.19.11.2018

3. Käydä keskustelua ja tehdä esityksiä OKM:n CSC:ltä korkeakouluille ostamien palveluiden sisällöstä ja linjavalinnoista kuten palvelujen sisällölliset painopisteet ja taloudelliset asiat.


84

Perehdytään seuraavassa kokouksessa sopimuksen ohjaukseen: millainen nykyinen vuosikello ja prosessi on, mistä tulee ne stepit ja inputit, milloin sopimuksen sisältöön voidaan vaikuttaa, miten erotetaan isot ja pienet asiat ja miten keskustelut niihin vaikuttamiseksi ajoitettaisiin oikein. 

17.2.2017

87

Ehdotuksia KTPO-CSC-sopimuksen tulevaisuuden suuntaviivoiksi voidaan valmistella asiakasohjaamisen strategisella tasolla eri ohjausrakenteissa toimivia korkeakouluedustajia kuullen. Niemelä ja Puusaari avaavat OKM:n kanssa keskustelun, joka jatkuisi eri ohjausryhmien korkeakouluedustajien kanssa, tavoitteena saavuttaa näkemys kokonaisuuksien muuttamislinjoista tulevaisuudessa.

31.3.2017

100

Ohjausryhmä suosittelee, että CSC järjestää avoimen keskustelutilaisuuden puitesopimuksen lähtökohdista, mm. korkeakoulun ja CSC:n keskinäisestä in house -suhteesta ja niistä asiakohdista, joissa puitesopimus poikkeaa Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdoista (JIT-2015).

24.10.2017

112

Ohjausryhmässä on selvä kannatus kokeilujen edistämiselle OKM:n rahoituksella. Peruspalveluiden konsolidointitoimien osalta voitaisiin esimerkiksi tehdä hahmotelma yhteisestä näystä, jossa kokonaisuuden eri osia kytkettäisiin laajasti yhteen. Ohjausryhmä voisi koota korkeakoulujen digitalisaatiosuunnitelmia ja tutkia työpajassaan niitä tärkeimpien yhteisten teemojen ja toimenpidekokonaisuuksien nostamiseksi yhteiseen keskusteluun.

25.4.2018

115

Keskustellaan kesäkuun kokouksessa ohjausryhmän roolista ja kokonaisuuden ohjauksesta mm. tilanteissa, joissa OKM ostaa CSC:ltä palveluita, joissa korkeakouluilla saattaa olla rekisterinpitäjän rooli.

25.4.2018

127Muotoillaan miten puitesopimuksia voidaan käyttää referenssinä ja yleisinä ehtoina yhteishankkeissa ja julkaistaan ka.csc.fi -portaalissa.19.11.2018
137 (luonnos)
Mahdollisessa seuraavassa kokouksessa tuodaan lopullinen vuotta 2019 koskeva OKM\KTLO-CSC-sopimus pohjaksi vuoden 2020 sopimuksen valmisteluun. Mahdollinen CSC:n järjestämä seminaari olisi keskeinen uusi täydentävä tekijä sopimusvalmisteluun ja ohjausyhteistyöhön. Lisäksi on huolehdittava korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisaation tiekartasta.23.1.2019

4. Toimia Funet-yhteisön valtuuttamana työvaliokuntana ja järjestää vuosittainen Funet vuosikokous kaikille Funetia käyttäville organisaatioille.


82

Otetaan Funet Backup Funet-palveluvalikoimaan erillismaksullisena, valinnaisena lisäpalveluna, joka pyörii omillaan ja kattaa kehitys-, tuotteistus, myynti- ja markkinointi- etc. kustannuksensa palvelumaksuilla kolmessa vuodessa. CSC:n on erityisesti huomioitava, että palvelun tarjoaminen tehdään vaarantamatta muuta kehitystä, koska yhteiset investoinnit alkamassa. Seurataan ohjausryhmässä palvelun liiketoiminnan kehittymistä.

17.2.2017

83

Esitetyn mukaisesti CSC osana Funet-palvelua tuo eurooppalaisen pilvipalveluiden yhteiskilpailutuksen tulokset Funet-organisaatioiden hankittaviksi suoraan palvelun tarjoajilta "referrer-malli". 

17.2.2017

85

Funet2020 toteutetaan teknisesti 2.12.2016 jatkovalmisteluun valitun ratkaisun mukaisesti. Päätöksen taustana on OKM:n sitoumus rahoittaa investointi, mutta vastaavasti vähentää korkeakoulujen Funet-peruskäytön tukea joiksikin vuosiksi. Funet-kustannusjakoa valmistellaan tuleville vuosille jo ensi syksynä niin, että tuen oletettu kuoppa tasattaisiin monelle vuodelle, lisäksi vuoden 2018 kustannustenjaon valmistelussa esitetään jo varautumista tukikuopan tasaamiseen.

31.3.2017

86

Funet-yhteisön vuosikokous järjestetään 15.6.2017 torstaina kello 10 Hankenilla, Helsingissä.

31.3.2017

89

Esityksen mukaisesti pidetään kustannusjaon kaava ja periaatteet ennallaan.

31.5.2017

90

FUNET-yhteisön vuosikokoukselle esitetään hyväksyttäväksi kustannusjaon periaatteet vuodelle 2018 sekä käsiteltäväksi asioita esityksen mukaisesti ja valtuutusta, että ohjausryhmä saisi organisoida työvaliokunnan toiminnan mahdollisesti uudelleen.

31.5.2017

91

Tarvittaessa CSC:n tulee priorisoida ulosmyyntikiintiön käyttöä, jolloin OKM:n toimialan organisaatioiden tulee olla ensisijaisia palvelun saajia. Esimerkiksi toisen asteen koulutustoimijoiden kanssa on korkeakouluille paikallisesti tärkeitä yhteistyökuvioita.

31.5.2017

101

Funet Silta -palvelun päätetään esityksen mukaisesti 31.8.2018

8.12.2017

105

Funet Miitti -palvelu liitetään Funet-palveluvalikoimaan erillismaksullisena Funet-palveluna alkaen heti.

25.4.2018

106

Funet Silta -palvelu lakkautetaan 31.12.2018

25.4.2018

107

Funet tietoliikennelaitepalvelu lisätään Funet-palveluvalikoimaan erillismaksulliseksi lisäpalveluksi ja Funet reititinpalvelutoteutukset siirretään vaiheittain Funet tietoliikennelaitepalveluun. Jatkossa on syytä kehittää palveluita siihen suuntaan, että yhdenmukaistuminen etenisi.

25.4.2018

108

Palataan myöhemmin tutustumismielessä Funetin kansainvälisen liikenteen järjestämiseen

25.4.2018

109

Funet-verkkovierailupalvelu lakkautetaan 30.6.2018

25.4.2018

110

Päätettiin kutsua vuosikokous koolle esityksen mukaisesti

25.4.2018

111

Vuosikokoukselle esitetään, että Funet-sopimukset siirretään organisaatiokohtaisiin puitesopimuksiin, joiden yhteydessä sovitaan myös henkilötietojen käsittelystä. Korkeakoulujen, Valtorin ja tutkimuslaitosten kanssa on puitesopimukset tai CSC on laatimassa niitä. Muiden Funet-organisaatioiden kanssa pyritään sopimaan vastaavasti. Tavoitteena ovat yhdenmukaiset ohjeet kaikilta Funet-palveluiden rekisterinpitäjiltä palveluntarjoajalle.

25.4.2018

119

Hyväksyttiin esiselvitettäväksi [CSCIDEAPANKKI-9 - Panopto - videojulkaisujärjestelmän testaus ja arviointi korkeakoulujen eri tarpeisiin] huomioiden Kaltura-kokemukset

19.6.2018

120

Hyväksyttiin esiselvitettäväksi [CSCIDEAPANKKI-27 - Monimediapalveluiden toiminnallisuusvertailu]

19.6.2018

121

CSC voi harkintansa mukaan, FUNET-toiminnan osana, esiselvittää Ideatoimikunnan osoittamia ehdotuksia.

19.6.2018

131 (luonnos)
Panopto-palvelu tuotteistetaan Funet-palveluvalikoimaan erillismaksulliseksi lisäpalveluksi23.1.2019
132 (luonnos)

Muutokset Funet-yhteisössä:

  • Funet-yhteisön uusia jäseniä ovat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Syöpäyhdistys ja UKK-instituutti 
  • Entisen Viestintäviraston Funet-jäsenyys siirtyi virastomuutoksen yhteydessä Liikenne- ja viestintävirastolle
  • Geologian tutkimuskeskus päätti Funet-jäsenyytensä 31.12.2018
23.1.2019
133 (luonnos)
Funet-yhteisön vuosikokous on tiistaina 28.5.2019 klo 13-16, paikkana pääkaupunkiseutu.23.1.2019
134 (luonnos)
Funetin tekniset päivät voitaisiin järjestää vuosikokouksen sijaan myös korkeakoulujen IT-päivien yhteydessä. AAPA- ja FUCIO-verkostot ja IT-päivien järjestäjät voivat päättää ajankohdasta.23.1.2019
135 (luonnos)
Osallistutaan kilpailutukseen siten, että CSC hallinnoi kilpailutuksen ja DigiCampus-hanke tuottaa sisällöllistä asiantuntemusta. Mahdollinen hankinta toteutetaan Broker-mallilla, jossa CSC hankkii palvelun ja korkeakoululla on mahdollisuus ostaa palvelua CSC:ltä sidosyksikköhankintana.23.1.2019
136 (luonnos)
Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän nykyiset jäsenet toimivat Funet-työvaliokuntana seuraavaan Funet-vuosikokoukseen saakka tai, kunnes uusi korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmää vastaava ryhmä on nimitetty.23.1.2019

 Ohjausryhmän ratkaisut 25.9.2014-2.12.2016 

1. Ohjata CSC:n tuottaman korkeakoulujen ICT-palveluiden tavoitearkkitehtuurin luomista ja ylläpitoa. Arkkitehtuurissa kuvataan CSC:n tuottamien koulutuksen ja tutkimuksen tietohallinto- ja tietoverkkopalveluiden tavoitetila ja rooli korkeakoulujen ICT-palveluiden kokonaisuudessa.


2

Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytilan ja tavoitearkkitehtuurin kuvaamiseksi seuraavaan kokoukseen tehdään Fucion ja Aapan strategiatyön pohjalta alustava runko, jossa huomioidaan tapausesimerkkeinä Aallon tekemä työ sekä KA-SIG. Sitä iteroitaisiin sitten, niin että saataisiin jakokelpoinen versio ennen toukokuun ICT-kokousta. Lähdetään liikkeelle listaamalla, mitä on, tarkennetaan mitä nyt on, palveluina ei vain arkkitehtuurina, kahdesta suunnasta, korkeakouluista ja valtakunnan tasolta.  Vastuullisena CSC:llä olisi työn edistämisessä Mäki ja koordinoidaan Fucion ja Aapan kanssa, miten asiaa edistetään.

25.9.2014

20

Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytilan ja tavoitearkkitehtuurin kuvausluonnoksen pohjalta jatketaan. Täydennetään tarkastelua lisäämällä ulottuvuuksia: onko pakollinen vai vapaaehtoinen ICT-palvelu eli onko kyse säädöksiin perustuvasta vai muusta; tietoa siitä, missä vaiheessa asia on, mitä siinä nyt tehdään, mihin se johtaa; tieto rahoituslähteestä. Tarkastelun tietopohja pitää tarkentaa Aapan ja Fucion ja kanssa ja hyödyntää myös RAKETTI-OPI:n puitteissa luodut opiskelun ja opetuksen tuen kehittämistä koskevat korkeakoulukortit. Pitää myös valmistella, miten asiantuntijatasolla voitaisiin arvioida, mitä näistä yksittäisistä havainnoista kannattaa käsitellä, mikä olisi asian merkittävyyden kriteeri.

28.11.2014

27

Korkeakoulujen ja CSC:n välisen in house -aseman selvittäminen on tärkeää ja hankintalain tuottamat mahdolliset ongelmat on yksiselitteisesti ratkaistava. Korkeakoulujen tulo CSC:n omistajiksi olisi selkeä ja lopullinen ratkaisu ongelmaan. Lisäksi kehitetään ICT-palveluiden nykytilan ja tavoitearkkitehtuurin kuvausta pavelemaan kokonaiskuvan hallintaa ja yhteensovittamista korkeakoulujen omaan toimintaan. Ohjausryhmän työpaja (24) keskittyy kokonaiskuvaan, pitkän tähtäimen linjaan ja visioon

28.1.2015

33

Korkeakoulujohdon ICT-kokoukseen TOP-10 lista AAPAn täydentämänä ja lisäksi keskitettyjen palveluiden lista CSC:n, OPH:n ja Kansalliskirjaston osalta täydennettynä euroilla.

19.3.2015

57

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n ohjausyhteistyön kokonaiskuvan selittämiseksi ja testaamiseksi pitäisi kuvata, mitä jonkun arkkitehtuurin perusteella voisi tapahtua, ja voisiko näitä tapahtumia sitoa muihin ohjauksen ja päätöksenteon vuosikelloihin

21.1.2016

69

Yhteentoimiva tietoarkkitehtuuri -konsepti ja yhteentoimivuuden välineistö:

A) Ohjausryhmä suosittaa yhteisten määritysten tuottamisen jatkamista ja järjestelmäpalvelun kehitys- ja käyttöönottotyötä korkeakoulutuksen ja tutkimuksen alueilla.

B) Ohjausryhmä suosittaa laajemman kansallisen yhteistyön toteuttamista yhteentoimivuus-konseptissa (yhteistyö esimerkiksi kuntasektorilla tai opetustoimen kanssa).

17.5.2016

73

Korkeakoulujen ICT-palveluiden nyky- ja tavoitetilan kuvaukseen liittyen. Päätettiin, ettei edetä Mäen ehdottamalla tavalla, mutta todetaan että ryhmä kannattaa AAPA:n ja FUCIO:n valmistelemaa ehdotusta toimenpiteiksi ja se saatetaan neuvottelukunnan tietoon kunhan se on asetettu.

17.10.2016

2. Käydä keskustelua ja tehdä esityksiä OKM:n CSC:ltä korkeakouluille ostamien palveluiden ja muiden CSC:n korkeakouluille myymien palveluiden sisällöstä ja linjavalinnoista, kuten palvelujen sisällölliset painopisteet ja taloudelliset asiat, esim. Funetin kustannustenjakomalli.


3

Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytilan ja tavoitearkkitehtuurin kuvaamisen luonnoksessa seuraavaan kokoukseen huomioidaan näkemykset mahdollisista päällekäisyyksistä CSC:n ja korkeakoulujen palveluissa, pyydetään näitä näkemyksiä ohjausryhmän jäseniltä.

25.9.2014

4

Jaetaan voimassa oleva KTPO-CSC sopimus ja Ernst & Youngin selvitys ryhmälle

25.9.2014

46

Lähetettiin opetus- ja kulttuuriministeriölle toive, että CSC:lle pitäisi asettaa nykytilanteessa samanlaiset kustannuspaineet kuin korkeakouluillekin. Keväällä perehdytään CSC:n kustannusrakenteeseen Funetin osalta ja yleisesti ja tarkastellaan myös koko Funetin palveluvalikoimaa tarkemmin erityisesti peruspalveluiden ja lisäpalveluiden jakautumisen osalta.

29.10.2015

48

Esitetään opetus- ja kulttuuriministeriölle, että sopimuksessa erotetaan arkkitehtuuripalvelut ja korkeakoulujen ICT-koordinaatio omaksi osakseen erilleen FUNET- ja tietohallintopalveluista

29.10.2015

49

Terveiset omistajaohjaukselle, että selvitettävä myös korkeakoulun mahdollisuus siirtää omistustaan edelleen esimerkiksi itse tai yhdessä muiden korkeakoulujen kanssa omistamalleen yhtiölle

29.10.2015

3. Toimia korkeakoululaitoksen kokonaisarkkitehtuurin ohjausryhmänä, ja tässä roolissa valmistella yhteisten arkkitehtuurien ja korkeakoulujen tietomallin hallintamalli, ja tämän mukaisesti hyväksyä korkeakoulujen tietomallin muutokset ja hyväksyä arkkitehtuurit yhteisinä julkaistaviksi.


19

Kokonaisarkkitehtuurityön isokuva liitoksineen edellyttää asian paremmin visualisoivaa ja jäsentävää toteutustekniikkaa kuin diaesitys. Laaditaan verkkosivusto, asian parempaa sitämistä, hallitsemista ja laajemmalle yleisölle jakamista varten. Sivustossa esitetään kuvaus kokonaisarkkitehtuurien hallintamallista ja tämän ohjausryhmän roolista. Sivuston alkuun tehdään johdon yhteenveto. Sivustolla on tarpeen tuoda henkilöt, tekijät navigoitavana ulottuvuutena esille sekä korostaa itsenäisiä arkkitehtuureita ja niitä yhdistävien arkkitehtuureiden liitoksia. Yhteentoimivuus- ja yhteismitallisuus voisivat olla perusnäkökulmana ja lisäksi voitaisiin myös esittää, mihin palveluihin arkkitehtuurit vaikuttavat

28.11.2014

34

KA-SIG:n ja CSC käyvät yhdessä läpi mahdollisuudet yhteistyön kehittämiseen CSC:n tuottamien arkkitehtuurikoordinaatiopalveluiden osalta. KA-SIG on Aapan ja Fucion ohjaama ja tarvittaessa rahoittama toimija

19.3.2015

38

Hallintamallin luonnos menee nyt tiedoksi Korkeakoulujohdon kokoukselle ja sitten käsiteltäväksi KA-työhön osallistuville ryhmille ja KA-sig:lle ym. ja siten tarkentuneen prosessin kautta muotoillaan syksylle KA-seminaari, jonka pohjalta päästäisiin muodostamaan hyväksyttäväksi sopivaa lopullista asiakirjakokonaisuutta. KA-seminaariin tarvitaan opiskelun ja opetuksen näkökulmasta Opetushallitus, koska koulutuksessa on tiiviit kytkennät kaikkiin asteisiin.  Hallintamalli käsittää nyt sitä, miten näitä asioita hallitaan, mutta ei sitä, miten arkkitehtuureja tai niitä hallitsevia ryhmiä rajataan tai perustetaan. Siihenkin on otettava kantaa: ”miten näihin voi vaikuttaa”.

13.5.2015

43

Päätettiin kuvaustavan kehittämisestä: Palvelut, kuten opintohallinnon tietojärjestelmät, kuvataan riveinä ja laatikkoja ovat paveluita tuottavat organisaatiot, kuten Certia. Valtakunnallisella tasolla palveluita tuottavien organisaatioiden rajoja häivytetään, koska palveluiden tuottamistehtävä voidaan siirtää organisaatioista toiseen.

29.10.2015

44

Hyväksytään arkkitehtuuri julkaistavaksi, evästetään tulevan yhteistyöfoorumin roolin määrittelyä sen asettamiseen sekä tulevaa arkkitehtuurityötä keskustelussa esille nousseilla teemoilla

29.10.2015

54

Vuoden 2016 aikana korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuureiden hallintamallin hyväksyminen saadaan kaikista ohjausyhteistyön ryhmistä (http://ka.csc.fi).

21.1.2016

55

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n ohjausyhteistyön kokonaiskuvan ympärillä sivustoa tulee kehittää niin, että eri arkkitehtuureiden tilanne on seurattavissa (http://ka.csc.fi).

21.1.2016

56

Kiittäen hyväksytään opiskelun ja opetuksen tuen ja hallinnon viitearkkitehtuuri julkaistavaksi osana korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisiä arkkitehtuureita. Työn tekijät ansaitsevat hyvät kahvit.

21.1.2016

68

Avoimen tieteen ja tutkimuksen viitearkkitehtuuri hyväksyttiin, kiittäen, julkaistavaksi osana korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisiä arkkitehtuureja (ka.csc.fi).

17.3.2016

4. Yhteistyössä OKM:n kanssa seurata, ennakoida ja vaikuttaa korkeakouluihin kohdistuviin tietohallinnollisiin vaatimuksiin.


21

Listan seuraamista ja ylläpitoa jatketaan. Listalle ehdotettavat asiat esitellään, sihteerin tekemän ennakkovalmistelun pohjalta, ohjausryhmälle siten, että asian seuraamisen perusteet voidaan arvioida. Ohjausryhmä tutustuu kokouksissaan tarkemmin erikseen päättämiinsä hankkeisiin.

28.11.2014

35

Asioiden kanssa toimitaan esityksen mukaisesti, paitsi laatustandardi unohdetaan. Ohjausryhmä käsittelisi tulevissa kokouksissaan tarkemmin opiskelun ja opetuksen alueen seurattavia asioita.

19.3.2015

37

Lähetään aineisto jo ilmoittautuneille ja laitetaan se myös muutoin jakoon. Lisätään muistion etusivun kuvaan ylimmäksi Korkeakoulujohdon ICT-kokous.

13.5.2015

72

Lista on yhdistetty korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmän sekä Tietovirta- ja sanastotyön koordinaatioryhmän seurattavien asioiden listojen kanssa. Päätettiin, että seurattavien asioiden lista päivitetään ja vanhimmat asiat poistetaan.

29.8.2016

5. Määrittää ja hyväksyä ryhmän toimintasuunnitelma ja toiminnan vuosittainen aikataulu ja raportoida toiminnasta OKM:lle.


9

Ryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin Haataja

25.9.2014

10

Sijaisen voi lähettää henkilökohtaisesti omasta organisaatiosta tai nimetä edustamastaan taustaverkostosta, mieluummin taustaverkostosta. Ensisijaisesti sijainen nimetään taustaverkostosta

25.9.2014

11

CSC on nimennyt johtaja Janne Kannerin ohjausryhmän pysyväksi asiantuntijaksi ja kehityspäällikkö Antti Mäen ohjausryhmän sihteeriksi, CSC nimeää tarvittaessa näiden henkilöiden sijaisen

25.9.2014

12

Ohjausryhmän työalueella Confluence-wikissä henkilökohtaisen tunnistuksen perusteella ohjausryhmän jäsenille ja mahdollisille nimetyille sijaisille jaetaan liitteet, jotka eivät ole julkisia, muutoin ohjausryhmän kaikki aineistot ovat julkisia ja ne on tarkoitettu erityisesti taustaverkostojen käsittelyyn

25.9.2014

13

Ohjeena matkakuluista ohjausryhmän jäsenen organisaatio voi laskuttaa matkakulut jälkeen päin CSC:ltä, maksetaan lähtökohtaisesti valtion matkustussäännön mukaisesti matkakulut, ei yöpymisiä. CSC toimittaa matkakuluista kirjallisen ohjeen

25.9.2014

14

Seuraavassa kokouksessa 28.11.2014 perjantaina kello 12-15, käsiteltäviä asioita

  • Funetin ohjaus pysyvänä asialistan kohtana
  • Ernst & Youngin selvitys CSC:n asemasta
  • CSC:n strategia, AAPA:n ja FUCIO:n strategiat
  • ICT-arkkitehtuuriluonnos nykytilan kuvan pohjalta
  • Ehdotus seuraavien kokousten agendoista ryhmän toimintasuunnitelmaksi. Alkuvuodesta käsittelyssä edellisen vuoden raportointi Funetista


25.9.2014

15

Vuoden 2015 kokouksien ajankohdista kysytään doodlella, useampi vaihtoehto kuukaudessa

25.9.2014

16

ICT-johdon kokouspäivä tulisi asettaa lukkoon mahdollisimman pian

25.9.2014

18

Tästä ja tulevista ohjausryhmän kokouksista ei tehdä keskustelumuistiota vaan päätöspöytäkirja ja tarvittaessa yhteenveto esille nousseista asioista.

28.11.2014

22

Ohjausryhmän seuraava kokous pidetään 28.1.2015. Sihteeri etsii uudet ajankohdat myöhemmille kokouksille siten, että varmistetaan niiden sopivuus Arenen ja Unifin edustajille.

28.11.2014

23

Kevään kokousten teemat ovat:

    1. Tammikuun loppu
      1. Funet-vuosiraportti ja –palveluvalikoima
      2. Vuosisopimuksen valmisteluprosessi
      3. Yhteentoimivuusmalli ja hallintamalli
      4. KA-SIG
    2. Maaliskuu
      1. ICT-palveluiden nykytilan ja tavoitearkkitehtuurin kuvauksen ensimmäisen version hyväksyminen
      2. Korkeakoulujen johdon ICT-kokouksen agenda
    3. Toukokuun alku
      1. 2016 vuonna CSC:ltä hankittavien palveluiden (KTPO-CSC-sopimus) arviointi valmistelun pohjaksi

28.11.2014

24

Pysyvän varajäsenensä voi ilmoittaa sihteerille, jolloin varajäsen lisätään pysyvästi ohjausryhmän jakelulistalle.

28.11.2014

28

Seuraava kokous 19.3.2015 pidetään kello 9-16, (alun perin sovittu ajaksi 12-15. Tarkoituksena paneutua CSC:n palveluportfolioon tarkemmin. Mikäli 19.3. kokousajan muuttaminen ei onnistu, pyritään löytämään toinen aika ohjausryhmän kokopäivän työpajalle). (puheenjohtaja päätti myöhemmin pitääseuraavan kokouksen 19.3.2015 kello 11:30-16:00)

28.1.2015

36

Ohjausryhmä pitää elokuussa tulevaisuustyöpajan, muut tulevan lukuvuoden kokoukset ovat lokakuussa, joulukuussa, tammikuussa, maaliskuussa ja toukuussa. Sihteeri selvittää tarkemmat ajankohdat päätettäväksi.

19.3.2015

39

Laitetaan nykyinen barometriraportti mukaan Korkeakoulujohdon ICT-kokouksen materiaaliin. Jatkossa keskustellaan eri sisältöä omistavien verkostojen kanssa tulevaisuusnäkemyksen kokoamisesta.

13.5.2015

41

Ohjausryhmä päätti pitää syksyn aluksi kokopäivän tulevaisuustyöpajan sekä lisäksi kokoukset lokakuussa, joulukuussa, tammikuussa, maaliskuussa ja toukokuussa:

13.5.2015

42

Ohjausryhmän tavoitteena on luoda edellytykset ja suuntaviivoja korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT-palveluiden strategiselle kehittämiselle yhtenä, yhteisenä kokonaisuutena. Syksyn aikana pyydämme muita toimijoita osallistumaan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen tulevaisuuden trendien kartoittamiseen.

Yhteinen käsitys tulevaisuuden trendeistä on edellytys ICT-palveluiden strategiselle kehittämiselle laadukkaammaksi, kustannustehokkaammaksi ja korkeakoululaitosta paremmin palvelevaksi. Tulevaisuuskuvaa ei kuitenkaan tule jäädä odottamaan vaan sen rakentaminen ja omien kehitysponnisteluiden suuntaaminen paremmin yhteiseen kokonaiskuvaan sopivaksi on jatkuva, kehittyvä, kaikkia osapuolia koskeva työ.

Mitä ja millaisia palveluita tarvitaan on opiskelun, opetuksen sekä tutkimuksen asiantuntijoiden sekä heidän tukipalveluidensa tiedossa. Tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä pyrkii edistämään näiden palveluiden laadukasta kehittämistä tukemalla palveluiden hankkimisen ja tuottamisen järjestämistä tarkoitusta parhaiten palvelevalla tavalla. Lähtökohta on, että ensin palvelut, sitten rakenne. Samoin eteneminen tapahtuu tarve ja palvelu kerrallaan. Järjestämistapojen yhteisiä polkuja edistetään tiedon jakamisen ja yhteisen kokonaiskuvan avulla.

Tiedon jakamisen välineenä kehitetään palveluita ja järjestämistapoja yhdistävien kysymysten ja vaatimuksien luetteloa. Näitä kysymyksiä ovat esimerkiksi ratkaisun kompleksisuus tai yleisyys verrattuna toimialakohtaisen räätälöinnin tarpeeseen. Käytössä olevia, kehittämisen kohteena olevia tai tulevaisuuden palveluita analysoitaisiin näiden kysymysten avulla. Samoin järjestämisen välineenä käytettävissä olevia ja suunniteltuja organisaatiota analysoitaisiin näillä kysymyksillä. Muodostuva tieto mahdollistaisi sekä palveluiden että järjestämistapojen kehittäjille strategisten valintojen tekemisen yhteiseen, yhtenäiseen kokonaiskuvaan tukeutuen.

27.8.2015

60

Päätettiin ohjausryhmän syksyn kokousajankohdat ja toimikauden loppuosan toimintasuunnitelma.

  • 29.8. maanantaina kello 13.30-16:30
  • 17.10. maanantaina kello 13.30-16:30
  • 2.12. perjantaina kello 13.30-16:30

17.3.2016

74

Loppuraportin rungoksi otetaan asettamiskirjeen otsikot ja siinä luetellut tehtävät sekä luonnoksessa esitetyt muut teemat. Edetään haastattelemalla ohjausryhmän jäsenet ja sitten keskustelemalla seuraavan luonnoksen pohjalta joulukuun kokouksessa, jonka jälkeen lopullinen raporttimuotoilu voitaisiin hyväksyä sähköpostitse.

17.10.2016

79

Tarvittaessa tämän ryhmän toimikautta voitaisiin jatkaa, mikäli uusien rakenteiden asettamisen valmistelu viivästyy.

2.12.2016

80

Kommentit tuodaan loppuraportin lukuihin mukaan sen enempää muotoilematta. Lisätään raportin alkuun yhden sivun tiivistelmä

2.12.2016

81

Raporttiluonnos valmistellaan loppuun seuraavalla viikolla [vko 49], jonka jälkeen luonnos tulisi sähköpostitse kommentoitavaksi, voitaisiin hyväksyä ennen joulua

2.12.2016

82

Hyvönen kiitti ohjausryhmää hyvästä työstä ja päätti kokouksen kello 16.26.

2.12.2016

6. Hoitaa OKM:n niin päättäessä muita tehtäviä kuten esimerkiksi toimimisen OKM:n korkeakouluja koskevien järjestelmähankkeiden ohjausryhmänä.

 -

7. Funet-yhteisön niin päättäessä toimia yhteisön työvaliokuntana ja järjestää vuosittainen Funet-vuosikokous kaikille Funetia käyttäville organisaatioille.


1

Todetaan Funet-yhteisön päättäneen, että tämä ohjausryhmä toimii Funet-työvaliokuntana.

25.9.2014

5

Nykyiset Funetin yhteistyöryhmät raportoivat jatkossa tälle ohjausryhmälle

25.9.2014

6

Ohjausryhmä käsittelee jatkossa aiemmalta Funet-työvaliokunnalta periytyneet asiat

  1. Säännöt ja periaatteet
    1. jäsenkriteerit
    2. käyttösäännöt
    3. sopimuspäivitykset
  2. Kustannusjaon periaatteet
    1. Palveluvalikoiman muutokset
    2. uudet hankittavat tai kehitettävät palvelut
    3. palvelumuutokset
    4. poistuvat palvelut
  3. Linjaukset ja kannanotot (?)
    1. esim. TV-lähetykset verkossa tutkimuksen ja opetuksen tarpeisiin
  4. Palvelujen laadun ja käytön seuranta (kuinka jatkossa?)
    1. kuukausiraportit
    2. palvelukokonaisuuksien vuosikatsaukset (esim. tietoturva)

25.9.2014

7

Käsiteltäessä palveluvalikoiman muutoksia, käsitellään aina kaikki palvelut samalla kertaa

25.9.2014

8

Nyt ei ole tarvetta valmistella muutoksia Funetin kustannusten jaon periaatteisiin.

25.9.2014

17

Tarkastellaan Funetin asioita valmistelevan työvaliokunnan ja teknisen ryhmän tai vastaavan tarvetta seuraavassa kokouksessa, kun käsitellään Funettia laajemmin

28.11.2014

25

Järjestetään ohjausryhmän työpaja CSC:n koko palveluvalikoiman kokonaisvaltaisen kehittämisnäyn muotoilemiseksi.

28.1.2015

26

Erillistä päätöksenteon organisaatiota ei Funet-työvaliokuntana toimivan ohjausryhmän ja olemassaolevien neljän Funet-asiantuntijaryhmän lisäksi tarvita.

28.1.2015

29

Linjaus Funetin suhteesta Valtoriin ja muutos Funetin jäsenkriteeristöön:

    1. Funet on toimialariippuva tutkimuksen ja korkeakouluopetuksen erityispalvelu. Valtorin kanssa voidaan tehdä yhteinen sopimus valtion organisaatioiden Funet-jäsenyyksistä: Valtori itsessään ei voi olla Funet-jäsen, koska rajoituksia jäsenkelpoisuudelle aiheuttava esim. kansainvälisten palvelujen käyttösäännöt, opetus- ja tutkimuskäyttöön myönnetyt lisenssit jne.
    2. Funet-yhteisön yhteisellä päätöksellä palvelukokonaisuuden ohjauksesta vastaa Korkeakoulujen Tietohallinto ja ICT-ohjausryhmä, jossa on kiintiöpaikka yhdelle valtion Funet-jäsenelle.
    3. Funet-yhteyttä tarvitsevat valtion organisaatiot liittyvät VY-verkkoon tätä tarkoitusta varten rakennettua yhdyskäytävää pitkin.
    4. Funetin ja valtion verkkojen yhteistyötä tiivistetään laadullisten ja kustannushyötyjen saavuttamiseksi sekä valtiolle että korkeakouluille. 19.3.2015


19.3.2015

30

CSC:tä koskevat merkittävät yhteistyörakenteet, esimerkiksi valtion kanssa, on tuotava käsiteltäväksi tässä ohjausryhmässä.

19.3.2015

31

Funetin vuosikokoukselle esitettävää kustannustenjakoa vuodelle 2016 valmistellaan esityksen mukaisin linjauksin.

19.3.2015

32

Funet-vuosikokous valmistellaan esityksen mukaisesti

19.3.2015

40

Funetin maksuosuuksien nuppiluvun laskemisessa amk-jatkotutkinnot kuuluvat mukaan. Tehdään kahden vuoden siirtymäajalla. Tuodaan selvitys toteutustavasta tuleviin kokouksiin.

13.5.2015

45

Jäsenet hankkivat jatkossakin (.fi tunnukset) tunnukset itsenäisesti markkinoilta.

29.10.2015

47

Lähetetään tutustuttavaksi AAPA:lle ja FUCIO:lle. (kv. vertailutieto)

29.10.2015

50

Todettiin, että yhteystyössä edetään, kunhan toimialalle tulee pelkästään hyötyjä. Kustannuksia ei saa tulla OKM:lle tai sen toimialan asiakkaille ja riskienhallinta esimerkiksi sopimusten suhteen tulee varmistaa. Kanner raportoi sähköpostitse Nordunetin hallituksen kannan yhteistyöhön sen 15.12. kokouksen jälkeen.

14.12.2015

51

Tulevaisuuden Funetista tulee aloittaa keskustelu ja Funetin historiallinen kustannustason muutos esitellään ohjausryhmälle.

14.12.2015

52

Kysynnän hiipuessa päätetään palvelu 30.11.2016 (Funet Boksi)

14.12.2015

53

Seuraavassa kokouksessa käsitellään palveluiden ohjaukseen liittyvä malli ja pelisäännöt eli miten palveluiden kehittämisestä on sovittu ja miten niistä päätetään ennen kuin rahaa laitetaan pöytään

14.12.2015

58

Pelisäännöistä päätettiin, että seuraavaan kokoukseen tuotaisiin Funetin vuosiraportin, kustannuskehitysvertailun, palveluvalikoiman esittelyn ja mahdollisten uusien ja poistuvien palveluiden lisäksi käsiteltäväksi ideoita siitä, mitä uutta voitaisiin tehdä Funet-brändin alla tulevaisuudessa CSC:n ja korkeakoulujen uudessa keskinäisessä asemassa. Ohjausryhmän jäsenet toisivat näitä ideoita ja lisäksi niitä pyydettäisiin korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n ohjausyhteistyön muilta ryhmiltä. Arvioidaan myös vuonna 2013 Funetin kehittämiselle asetetut tavoitteet.

21.1.2016

59

CSC voisi tehdä tästä [Funetin tulevaisuudesta] etenemismalliesityksen: minkä tyyppistä tietoa, mikä aikataulu, minkä tyyppiset ihmiset tätä tekisivät; voisiko Fucio ja APAA sekä muut olemassa olevat rakenteet auttaa tässä, miten tutkimuksen ja opetuksen tulevaisuus huomioitaisiin.

21.1.2016

61

Otetaan Etuubi Funet-palveluvalikoimaan lisäpalveluna siten, että kehitys- ja ylläpitokustannukset katetaan kolmessa vuodessa lisäpalvelun käyttäjien maksuilla. Ilmoitetaan maaliskuun Funet-uutiskirjeessä korkeakouluille, jotka voivat halutessaan hankkia palvelun. Asia myös tiedoksi Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmälle (KOOTuki).

17.3.2016

62

Selvitetään edelleen Eduroam-palvelun laajentamista julkisiin tiloihin kaikkien esitettyjen skenaarioiden pohjalta. Laaditaan selvityksessä kustannusarviot Öljy- ja Zlatan-skenaarioille. Edetään nykyisten resurssien puitteissa. Asia on ja valmistellaan julkisesti.

17.3.2016

63

CSC osallistunee GÉANT:n puitekilpailutukseen IaaS-pilvikapasiteetista, jota myös korkeakoulut voisivat hankkia käyttöönsä CSC:n kautta. CSC:n kannattaa jättää osallistumisilmoitus kilpailutukseen. Jaetaan kilpailutusmateriaali AAPA- ja FUCIO-verkostoille sekä lähetetään asia tiedoksi ATT-hankkeen palvelutyöryhmälle

17.3.2016

64

Funet-verkon tulevaisuutta pohdittaessa arvioitava skenaariot myös eri kustannuskehitysvaihtoehtojen osalta.

17.3.2016

65

Otetaan itsearvioinnissa huomioon plussat ja miinukset tässä ohjausryhmässä vanhaan työvaliokuntaan liittyen.

17.3.2016

66

Asiakastarpeen määrittelemiseksi nimetään visionäärityöryhmä, jonka tulee jättää raporttinsa syksyllä, esittely luonnoksesta ohjausryhmän lokakuun kokouksessa. Nimet ilmoitetaan CSC:lle ja sitten hommiin. Dl. nimeämisille on 15.4., paitsi KOOTuen osalta, jolla kokous vasta 20.4.

  • FUCIO- ja AAPA-nimeävät ICT-johdon ja palvelupäällystön edustajan: kummatkin tahot yhdestä kahteen henkilöä siten, että molemmat sektorit tulevat otetuksi huomioon.
  • TUHA-verkosto nimeää yhden
  • KOOTuki ratkaisee nimeämistavan osaltaan, digitalisoituvan opetuksen ja opiskelun ymmärrystä tarvitaan erikseen kummaltakin sektorilta
  • Tutkimuslaitoksien puolesta nimettiin Pohjalainen

17.3.2016

67

Päätettiin vuosikokouksen ajankohdaksi 1.6.2016

17.3.2016

70

Osallistuminen SUNETin keskitetyn oppimisalustan hankintaan:

Päätettiin ettei kilpailutukseen lähdetä mukaan. Seurataan kuitenkin mielenkiinnolla kilpailutuksen tuloksia.

29.8.2016

71

Osallistuminen GÉANTin ja NORDUnetin video- ja verkkoneuvottelupalvelun hankintaan:

Keskustelun pohjalta päätettiin lähteä mukaan kilpailutukseen.

29.8.2016

75

Edetään esitetyn [FUNET:n tulevaisuustyöryhmän raportti] mukaisesti. Ohjausryhmän tulee huolehtia, että omat ja taustaverkostojen tekniset ihmiset perehtyvät riittävän kriittisesti tekniseen suunnitelmaan ja kustannuslaskelmien yksityiskohtiin. Ministeriö miettii rahoitusmahdollisuuksiaan. Käsitellään tätä tämän ohjausryhmän alkuvuoden kokouksissa. Laaditaan asiakirja, josta selviäisi nykypalveluiden sisältö ja kustannukset ja muutokset näihin tämän myötä.

2.12.2016

76

Edetään jatkossa ehdotetun laajentumissuunnitelman maltillisen, normaalilla budjettitasolla toteutettavan vaihtoehdon mukaisesti [Eduroam].

2.12.2016

77

GÉANT-puitekilpailutus IaaS-pilvikapasiteetista:
Asia jätetään jatkovalmisteluun ja käsitellään ohjausryhmän seuraavassa kokouksessa. Mikäli CSC:n tulee ilmoittaa puitesopimukseen roolinsa välittäjänä tai jälleenmyyjänä jo ennen seuraavaa kokousta, on CSC:n rooli palvelun välittäjä.

2.12.2016

78

Viedään Funet Backup-palveluaihio jatkovalmisteluun mahdolliseksi uudeksi Funet-lisäpalveluksi, jatkovalmistelun tuloksena tuodaan päätettäväksi esitys palvelusta ja hinnoittelumallista.

2.12.2016



  • No labels