Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Esimerkkikuva 1. Oppilas on katseluhetkellä 2 vuosiluokalla. 

Esimerkkikuva 2. KOSKI-palvelun käyttöliittymässä KOSKI-pääkäyttäjä poistaa 2. vuosiluokan suorituksen.

Esimerkkikuva 3. Oppilaalle lisätään uusi 3. vuosiluokan suoritus, jonka alkamispäivä on sama kuin alkuperäisen 2. vuosiluokan alkamispäivä. 

Esimerkkikuva 3. Oppilaalle lisätään uusi 3. vuosiluokan suoritus, jonka alkamispäivä on sama kuin alkuperäisen 2. vuosiluokan alkamispäivä.

Esimerkkikuva 4. Lukuvuoden päättyessä 3. vuosiluokka vahvistetaan ja todistuksella näkyvät lisätiedot-kohdassa on maininta siitä, että oppilas on kesken lukuvuoden siirtynyt 2. vuosiluokalta 3. vuosiluokalle.

Sairaalaopetus

Opetushallitus yleisesti ohjeistaa oppilaaksi ottamisesta ja todistusten antamisesta seuraavasti:
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/todistukset-sairaalaopetuksessa 

Asia on siis ensin selvitettävä sisäisesti hallinnollisesta näkökulmasta sairaalakoulun kanssa. Sairaalakoulu toimii aina jonkin virallisen oppilaitoksen alaisuudessa.
Selvitettävät asiat:
a) Milloin sairaalakoulu ottaa oppilaaksi (eli virallisesti oppilaaksi siihen oppilaitokseen jonka alaisuudessa sairaalakoulu toimii)
b) Milloin sairaalakoulusta vastaava oppilaitos vastaa todistusten kirjoittamisesta

Lähtökohta on että myös sairaalakouluista vastaavilla oppilaitoksilla pitäisi olla selkeä hallinnollinen prosessi siihen, milloin oppilaat siirtyvät sairaalaoppilaitosten oppilaiksi eivätkä ole enää hallinnollisesti lähettävän koulun oppilaita. Sitten kun hallinnollinen prosessi ja oppilaaksi ottamisen/todistuksen antamisen käytännöt ovat selvät niin KOSKI-ohje on seuraava.

Jos ja kun sairaalaoppilaitos tekee oppilaaksi ottamisen päätöksen, on sairaalakoulusta vastaava oppilaitos vastuussa opiskeluoikeuden ja todistusten kirjaamisesta KOSKI-palveluun. Oppilas on tilassa "läsnä" sairaalakoulussa / siinä oppilaitoksessa, joka hallinnollisesti vastaa sairaalakoulusta. Tilanteessa, jossa sairaalakoulu ottaa oppilaan oppilaaksi, lähettävä koulu merkitsee oman opiskeluoikeutensa tilaan "eronnut". Jos sairaalakoulu on toisessa kunnassa kuin lähettävä koulu/oppilaan kotikunta, tulee toisen kunnan ottaa laskuttaessaan sairaalaopetuspäivistä huomioon saamansa valtionosuudet/kotikuntakorvaukset.

Lyhytaikaisille sairaalakoulujaksoille, joissa sairaalakoulu ei tee oppilaaksi ottamista on sairaalakoulussa oleva oppilas KOSKI-palvelussa "läsnä" lähettävässä koulussa ja valtionosuusrahoitukset kyseisestä oppilaasta tulevat lähettävän koulun kuntaan (silloinkin kun oppilas on toisessa kunnassa sairaalaopetuksessa).

...